صمیمیت در هر ارتباط عاطفی، مانند پناهگاه و تضمین کنندهی امنیت آن است . وقتی افراد به تازگی عاشق میشوند، این بستر امن را با هم ایجاد می کنند و تلاش خود را میکنند تا مطمئن شوند که فضای امن و صمیمیت رابطه، دست نخورده باقی می ماند. متأسفانه، لذت بردن از این امنیت، همیشه نمی تواند از چالش های پیچیده و غیرمنتظره زندگی جان سالم به در ببرد!
زمانی که روابط به بلوغ می رسند، طرفین رابطه، گاهی اوقات فاقد منابع لازم برای تقویت صمیمیت خود هستند، و این تهدیدی برای ادامه ی ارتباط موفقیت آمیز است. برای جلوگیری از، از دست دادن صمیمیت، افراد دررابطه، باید بتوانند علائم کاهش صمیمیت را در اسرع وقت تشخیص دهند.
هنگامی که افراد بتوانند نشانههای از بین رفتن صمیمیت را تشخیص دهند، می توانند ارتباط خود را بازآفرینی کنند. اما اگر هشدارها را نادیده بگیرند، بازیابی نزدیکی و امنیتی که زمانی غیرقابل اجتناب میدانستند، دشوار و گاهی غیرممکن میشود.
پس از توضیح هر آیتم، سوالات خودسنجی قرار داده شده که بتوانید با بررسی پاسخ آن ها میزان صمیمیت فعلی رابطه ی خود را بسنجید و اگر نیاز به ترمیم دارید با کمک یک متخصص در این راستا قدم بردارید...
7 نشانه ای که بیان میکند ممکن است صمیمیت یک رابطه در حال ازبین رفتن است چیست؟
1. ایجاد شدن فاصله بین فردی:
وقتی در یک مکان مشترک مانند مهمانی، منزل، جمع های دوستانه و... هستید، آیا از این فرصت استفاده می کنید که تا حد امکان به یکدیگر نزدیک باشید؟ افرادی که در کنار یکدیگر رشد و شکوفایی دارند نیز، در مجاورت فیزیکی یکدیگر آرامش خاطر بیشتری پیدا می کنند. اگر روز به روز شاهد بیشتر شدن این فاصله در شرایط های مختلف هستید، مراقب زنگ خطرهای کم شدن صمیمیت در ارتباط خود باشید.
2. تلاش برای جلب توجه:
یکی از بارزترین نشانه های صمیمیت سالم این است که هر یک از طرفین چگونه به میل طرف مقابل برای شناخت پاسخ می دهند. این نشانه ها می تواند یا به صورت رفتار کلامی باشد و یا به صورت رفتارهای غیرکلامی. به صورت نمونه حالت چهره یا فیزیک بدن، می گوید: «من اینجا هستم. چه چیزی نیاز داری؟" وقتی این پیشنهادات برای ارتباط نادیده گرفته می شود، زنگ خطری برای صمیمیت در رابطه به وجود می آید.
3. کاهش ارتباطات جسمی/ جنسی و لمس فیزیکی:
صمیمیت بدون محبت نمی تواند دوام بیاورد! یکی از ارکان اصلی ارتباط، جنبه های صمیمیت فیزیکی و جسمانی افراد در ارتباط است. زبان عشق هر فردی متفاوت از دیگری است. اما این مهم را نمی توان نادیده گرفت که ارتباط جسمی و جنسی یکی از ارکان صمیمیت در رابطه ی عاطفی می باشد. به خصوص زمانی که هر یک از طرفین به آرامشی که لمس فیزیکی از طرف محبوبشان دریافت می کنند نیازمند هستند. هنگامی که ارتباطات جسمانی کاهش می یابد، رابطه جنسی رضایت بخش هم متقابل کاهش می یابد.
4. ازبین رفتن اولویت دادن به رابطه و شخص عاطفی :
اگرچه مهمترین فرد زندگی بودن برای شریک عاطفی یک آرزوی دوستداشتنی است، اما همیشه نمیتوان چنین باشد. تعهدات زندگی اغلب مستلزم این است که کار، خانواده، تحصیلات، استرس های مالی، بیماری های غیرمنتظره و حتی بازسازی فردی ممکن است گاهی اولویت داشته باشند. اما، زمانی که هر یک از طرفین در شرایطی هستند که نیازمند دریافت حس در اولویت بودن هستند قطعا و حتما لازم است اولویت شماره یک بودن رعایت شود.
5. پیگیر نبودن و اجتناب از شریک عاطفی:
میل و علاقه به دانستن اینکه یک پارتنر صمیمی در زمان دوری از رابطه چه حسی را تجربه می کند و درک شرایط او، یکی از ویژگی های بارز مراقبت است. پیگیری شرایط روانی و همراهی با شریک عاطفی، توجه به خواسته ها و نیازهای او و اجتناب نکردن از ارتباط صمیمانه و نزدیک از مصداق های صمیمیت در ارتباط عاطفی به حساب می آید.
6. انتقادات مخرب و نظرات منفی:
شرکای عاطفی، یکدیگر را تشویق و حمایت می کنند. آنها نظرات مثبت و سازنده ای نسبت به یکدیگر می دهند که باعث می شود هریک از طرفین نسبت به خودشان احساس خوبی داشته باشند. حتی با وجود اینکه برخی مواقع چالشها بالا میرود و یا عصبانیتها افزایش مییابند، اما شخصیت فرد مقابل را زیر سوال نمی برند و با تخریب شخصیت فرد مقابل به رساندن منظور خود متوسل نمی شوند.
7. ازبین رفتن علاقه مندی ها و تجربیات مشترک:
حتی زمانی که روابط عاشقانه در مراحل آغازین است، لازم نیست زوج ها همه ی امور را به صورت مشترک انجام دهند، زیرا که زمینه های رشد و توسعه ی فردی را کاهش می دهد. اما صمیمیت زمانی با شکست مواجه می شود که هر یک از طرفین نه تنها زمان بیشتری را دور از دیگری سپری می کنند، بلکه زمانی که این اتفاق می افتد انرژی و رضایت بیشتری پیدا می کند. منظور از علاقه مندی و انجام تجربیات مشترک صرفا درحضور یکدیگر بودن مدنظر نیست، بلکه هم راستا با سلیقه ی همدیگر و وجود تجربه های دوطرفه داشتن مهم است .
بیایید باهم جمع بندی کنیم:
صمیمیت از ارکان اصلی ادامه دار شدن هر ارتباط؛ اعم از ارتباط عاطفی است. اگر شاهد علائمی مانند کاهش علائق مشترک؛ ازبین رفتن جذابیت های ظاهری و جسمانی شریک عاطفی خود و همچنین دوری احساسی و هیجانی بودید پیشنهاد می شود برای ترمیم ارتباط خود از یک متخصص رابطه یا روانشناس فردی راهنمایی بگیرید. ازبین رفتن صمیمیت در رابطه ی عاطفی، رفته رفته منجر به علاق عاطفی، سردی هیجانی و جدایی از ارتباط می شود...
نظرتان را درمورد کارگاه با ما به اشتراک بگذارید