Your browser does not support JavaScript!

تلفن

09196600444

ایمیل

مشاهده ایمیل

ساعت کاری

9 صبح تا 10 شب

9 راه برای غلبه بر ناملایمات زندگی

9 راه برای غلبه بر ناملایمات زندگی

ناملایمات زندگی عبارت‌اند از وضعیت‌های دشوار یا مسئله‌ساز یا بدبیاری و بدشانسی. این مشکلات ممکن است برای همه پیش بیاید، فرقی هم نمی‌کند چه کسی باشید و در زندگی‌تان چه مسیری را در پیش گرفته باشید. ناملایمات زندگی ممکن است محدود و کوتاه‌مدت باشند، مثل وقتی ارتقای شغلی نمی‌یابید یا وقتی آسیب جدی می‌خورید یا به بیماری سختی مبتلا می‌شوید. همچنین ممکن است پیچیده و بلندمدت باشند، مثل زندگی فقیرانه، داشتن مشکلات متعدد در مسیر شغلی یا از دست دادن کسی که دوستش دارید. عبور از ناملایمات زندگی همیشه کار ساده‌ای نیست و اتفاقاً خیلی سخت‌تر و عمیق‌تر است از شعارهای تبلیغاتی‌ای که ادعا می‌کنند با طرز فکر درست می‌توانید از هر چیزی عبور کنید. داشتن نگرش درست می‌تواند کمکتان کند، ولی احتمالاً ناچارید رویکردهای متفاوتی را بیازمایید تا بهترین راه‌حل را برای خودتان بیابید.

 

1- خودتان را از بهانه‌ها رها کنید
بهانه‌گیری به شما اجازه می‌دهد تقصیر را متوجه جای دیگری کنید و نقش خودتان را در موقعیت فعلی‌تان انکار کنید. درست است که شاید در برخی رویدادهای خاص ممکن است شما هیچ کنترلی نداشته باشید، ولی نحوۀ پاسخگویی شما می‌تواند بر خروجی نهایی تأثیر بگذارد. وقت گذاشتن و فکر کردن به پاسخ‌های خودتان و البته آن دسته از کنش‌هایتان که احتمالاً منجر به ایجاد وضعیت فعلی شده‌اند، می‌تواند کمکتان کند که گام‌هایی عملی در مسیر بهبود بردارید.

 

2- تمرکزتان را تغییر دهید
تمرکز بیش از اندازه بر جنبه‌های منفی ممکن است به پدیده‌ای روان‌شناختی به نام پیشگویی خودکام‌بخش  منجر شود. پژوهشگران در سال 1948 آن را روندی تعریف کردند که باعث می‌شود ادراک نادرست اولیه‌تان به واقعیت بپیوندد. به مرور زمان سایر پژوهش‌ها، ازجمله پژوهشی در سال 2014، نشان داد که ادراک می‌تواند به تعریف واقعیتی در آینده کمک کند.
تجسم، خودگویی مثبت، مراقبۀ هشیارانه و سایر سازوکارها ممکن است بتوانند یاری‌تان کنند که ادراک منفی خود را به ادراک مثبت تغییر دهید. همچنین می‌توانند کمکتان کنند که آیندۀ مثبت‌تری رقم بزنید.

 

3- یادداشت روزانه بنویسید
یادداشت‌نویسی روزانه عملی ساده است شامل روی کاغذ نوشتن آنچه در افکار و احساسات شما می‌گذرد. این کار می‌تواند بلافاصله اثر درمانی داشته باشد. براساس پژوهشی در سال 2021، یادداشت‌نویسی همچنین می‌تواند یاری‌تان کند که بهتر درک کنید چه اتفاقاتی دارد می‌افتد و اجازه می‌دهد ناملایمات زندگی را بهتر تحلیل کنید و از خلال آنها خِرد بیشتری کسب کنید.

 

4- جلو صدای بد را بگیرید
همۀ آدم‌ها افکار و عقایدی دارند و البته که همۀ اینها مفید یا سازنده نیستند. حتی بعضی عقاید ممکن است شما را به زمین بیندازند و باعث شوند راحت‌تر به خودتان و توانایی‌هایتان شک کنید. شما با سازوکارهای متفاوتی می‌توانید جلو منفی‌نگری و منفی‌بافی را بگیرید، ازجمله با تمرین خودمراقبتی یا تعریف حدومرزهای شفاف، ولی به‌هرحال باید روشی را انتخاب کنید که برای شخص شما جواب می‌دهد. 

 

5- موفقیت‌هایتان را جشن بگیرید
موفقیت‌ها و دستاوردهایتان چه کوچک باشند و چه بزرگ، هنگامی که کسبشان می‌کنید حتماً وقت بگذارید و آنها را به رسمیت بشناسید و جشن بگیرید. با انجام دادن این کار، خودتان می‌توانید ببینید که چقدر پیشرفت کرده‌اید و البته بهتان کمک می‌کند اعتمادبه‌نفس و عزت نفس خود را افزایش دهید تا بتوانید از پسِ ناملایماتی برآیید که در حال حاضر با آنها درگیرید.

 

6- اطرافتان را با آدم‌های مثبت پر کنید
آدم‌های مثبت و کسانی که طرز فکر خوبی دارند می‌توانند به شما انرژی بدهند. کسانی که تشویقتان می‌کنند یا به هدف‌ها، بلندپروازی‌ها و انتخاب‌هایتان با رویکرد مثبت پاسخ می‌دهند، می‌توانند کمکتان کنند تا اعتمادبه‌نفس لازم را برای ادامه دادن داشته باشید.

 

7- برای مراقبت از خودتان وقت بگذارید
گاهی لازم است کمی وقت فقط برای خودتان بگذارید. تمرکز کردن بر هدف‌هایتان و خلاص شدن از موقعیت سختی که در آن هستید می‌تواند به شما کمک کند، ولی همچنین کنار گذاشتن اوقات فراغت می‌تواند یاری‌تان کند که احساس کنید بهتر استراحت کرده‌اید و درنتیجه بتوانید همچنان پیش بروید. می‌توانید به پرداختن به یکی از این فعالیت‌ها فکر کنید:

•    استراحت
•    بازی کردن
•    ورزش
•    باغبانی
•    نرمش

 

8- هدف‌هایتان را تعریف کنید
در پژوهشی که سال 2021 بر روی دانشجویان دانشگاه انجام شد، دانشجویان هدف‌های خود را با همراهی مشاورانی تعریف کردند که سپس تشویقشان کردند تا آن هدف‌ها را افزایش دهند. پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که این دانشجویان عملکرد بدتری داشتند نسبت به دانشجویانی که هدف‌گذاری کردند بدون اینکه برای بالا بردن آنها به چالش کشیده شوند. 
فرضیۀ پژوهشگران این بود که دو دلیل احتمالی برای این پدیده وجود دارد. اولین دلیل این بود که هدفی که بالاتر تعیین شد، برای دانشجویان فراتر از حدی بود که بتوانند به آن دست یابند. تئوری دوم نیز این بود که دانشجویانی که هدف بالاتری برایشان تعریف شد احساس مالکیت بر هدف خود نداشتند.
هنگامی که شما هم دارید برای خودتان هدف‌هایتان را تعریف می‌کنید، باید به این نتیجه برسید که هدف‌ها هم واقع‌بینانه و عملی‌اند و هم به شما این احساس را می‌دهند که خودتان انتخابشان کرده‌اید، نه اینکه هدف‌های شخص دیگری باشند.

 

9- از تلاش دوباره نترسید
کنار آمدن با طرد شدن، چه در محیط کار باشد و چه در زندگی شخصی، و عبور کردن از آن ممکن است دشوار باشد. ولی اینکه یک نفر به شما «نه» گفته یا اینکه کسی از شما خوشش نیامده، معنایش این نیست که شما دیگر کسی را پیدا نخواهید کرد که از خودتان و ایده‌هایتان استقبال نکند.

 

ناملایمات زندگی چه فایده‌ای دارند؟
سختی‌ها و ناملایمات زندگی می‌توانند شما را به چالش بکشند. درست است که سختی‌ها چندان هم ایده‌آل نیستند، ولی می‌توانند کمکتان کنند که پشتکار داشتن را بیاموزید و اینکه در موقعیت‌های دشوار و بد چگونه مثبت باقی بمانید. همچنین می‌توانند یاری‌تان کنند که بیاموزید با تغییراتی که این ناملایمات با خود به همراه می‌آورند چطور دست‌وپنجه نرم کنید. 
ناملایمات زندگی می‌توانند کمکتان کنند که رشد کنید و بیاموزید. می‌توانند نشانتان دهند که واقعاً چه کسی هستید و چگونه می‌توانید از پسِ موقعیت‌های دشوار و ناراحت‌کننده برآیید.

 

انواع ناملایمات
ناملایمات و مصائب زندگی ممکن است شکل‌های خیلی متنوعی داشته باشند. گروه‌های بزرگی در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند، ازجمله:
•    ناملایمات هیجانی: طرد، مشکل داشتن در تحلیل هیجان‌ها
•    ناملایمات ذهنی: ناتوانی‌های یادگیری، مشکلات حافظه
•    ناملایمات جسمانی: بیماری، نقص عضو، جراحتپ
•    ناملایمات اجتماعی: مشکل داشتن در دوست‌یابی، مواجه شدن با قلدری دیگران
•    ناملایمات اقتصادی: فقر، از دست دادن شغل، مشکلات محل کار

 

جمع‌بندی
ناملایمات و سختی‌های زندگی برای هر کسی ممکن است رخ دهند، فارغ از اینکه کجای زندگی‌تان قرار دارید. هنگامی که با دشواری بزرگی مواجه می‌شوید، ممکن است به ایجاد تغییراتی مثبت در نحوۀ نگرش شما به خودتان منجر شود.
سازوکارهای کنار آمدن با ناملایمات برای همۀ آدم‌ها و در تمام موقعیت‌ها جواب نمی‌دهند. برای همین است که شاید به این نتیجه برسید که چند استراتژی خاص به درد شما نمی‌خورد و کمکی نمی‌کند، ولی می‌توانید از راه‌های دیگری استفاده کنید که برایتان مفیدند.
 

نظرتان را درمورد کارگاه با ما به اشتراک بگذارید