Your browser does not support JavaScript!

تلفن

09196600444

ایمیل

مشاهده ایمیل

ساعت کاری

9 صبح تا 10 شب

مشاوره خانواده

مشاوره خانواده

مشاوره خانواده یکی دیگر از حوزه‌های تخصصی روانشناسی و مشاوره به شمار می‌رود. ما در این بخش با آسیب، درد و ناکارآمدی‌هایی طرف هستیم که منشأ آن‌ها خانواده است. مشاوره خانواده، بدون تردید یکی از سخت‌ترین گرایش‌های روانشناسی است، و مشاورین خانواده و زوج درمانگران باید کاملاً متخصص و آموزش دیده باشند. متخصصانی که در این حوزه فعال هستند باید در مقطع کارشناسی ارشد از رشته خانواده درمانی بالینی از دانشگاه فارغ التحصیل شده باشند.

مشاوره خانواده، گاهی با عنوان زوج درمانی شناخته می‏شود.

 

چه زمانی باید به مشاوره خانواده مراجعه کنیم

همان طور که گفتیم، مشاوره خانواده به بررسی چالش‌هایی می‌پردازد که منشأ آن‌ها خانواده است. ما باید بپذیریم که چیزی به اسم ازدواج بدون شکست وجود ندارد و این مسئله فقط یک توهم به شمار می‌رود. همیشه رابطه‌ها به چالش کشیده می‌شوند و اتفاقات ناخوشایند ممکن است در پشت هر پیچ زندگی، منتظر ما باشد. اما مشکل از آنجایی آغاز می‌شود، که خانواده پشت مشکلات گیر می‌افتد و نمی‌تواند از آن‌ها عبور کند. هدف مشاوره خانواده در این است که توانایی‌های خانواده را دوباره فعال کند تا آن‌ها بتوانند دوباره به مسیر اصلی بازگردند.

فراموش نکنیم که پیچیدگی‌های زندگی در طول سال‌های گذشته افزایش پیدا کرده است. ما نمی‌توانیم به شیوه‌های سنتی و قدیمی مشکلات خانواده را از بین ببریم و نیازمند واکنش مناسب‌تری هستیم. بنابراین مشاوره خانواده در دنیایی که امروزه در آن زندگی می‌کنید، به عنوان خدمتی ارزشمند در اختیار شما است و باید آن را به کار گیرید. فراموش نکنیم که مشکلات روانی و رفتارهای ناسازگار، به خودی خود حل نمی‌شوند و باید برای آن‌ها کاری انجام دهیم.

به صورت کلی به شما توصیه می‌کنیم اگر در یکی از حوزه‌های زیر دچار مشکل هستید، حتماً به مشاوره خانواده مراجعه کنید:

  • مشکل ارتباطی زوج
  • طلاق عاطفی و دلسرد شدن نسبت به یکدیگر
  • رفتارهای ناسازگار یکی از اعضا خانواده
  • رفع چالش‌های زندگی زناشویی
  • تربیت فرزندان و ارتباط با آن‌ها
  • مشاوره طلاق

 

مشکلات ارتباطی زوج

زندگی زناشویی چالش‌های بسیاری را با خود به همراه دارد. این چالش‌ها سبب ایجاد احساسات ناخوشایند و اضطراب می‌شود. متأسفانه در این شرایط، ارتباط سالم و سازنده میان زوج، از بین می‌رود و آن‌ها به جای اینکه بر روی چالش زندگی مشترک تمرکز کنند، با هم به مشاجره، دعوا و جر و بحث می‌پردازند. در این شرایط، ارتباط گرفتن با طرف مقابل لحظه به لحظه سخت‌تر می‌شود. مشاوره خانواده به این افراد کمک می‌کند تا دوباره بتوانند ارتباط گمشده را پیدا کرده و به کار گیرند. فراموش نکنیم که چالش‌ها همیشه وجود دارند، و ما باید برای آن‌ها کاری انجام دهیم. چالش‌های زندگی مشترک، نیازمند تلاش مشترک است.

 

طلاق عاطفی و دلسرد شدن نسبت به یکدیگر

طلاق عاطفی زمانی اتفاق می‌افتد که زن و شوهر دیگر احساسی به همدیگر ندارند و مانند دو همخانه فقط با هم زندگی می‌کنند. در این حالت، صمیمیت به صورت کامل از بین می‌رود و رابطه عاطفی لحظه به لحظه به مرگ نزدیک‌تر می‌شود. این شرایط، که متأسفانه برای بسیاری از زوج‌های ایرانی اتفاق افتاده یا در حال رخ دادن است، یک موقعیت اورژانسی است. شما باید هر چه سریع‌تر به مشاوره خانواده مراجعه کنید. باور کنید که این اتفاقات اصلاً طبیعی نیست و اشکالی وجود دارد که باید رفع شود.

 

رفتارهای ناسازگار یکی از اعضا خانواده

همان طور که گفتیم مشکلات خانواده سبب ایجاد اضطراب می‌شود. زمانی که اضطراب افزایش پیدا می‌کند، توانایی مدیریت رفتار ما کاهش پیدا می‌کند و شروع به نشان دادن واکنش‌های اضطرابی می‌کنیم. مشاوره خانواده به ما کمک می‌کند تا مدیریت اضطراب را یاد بگیریم تا واکنش‌های مناسب‌تری نشان دهیم.

 

رفع چالش‌های زندگی زناشویی

یکی از اهداف مهم مشاوره خانواده، حل چالش‌های زناشویی است. ما در جلسات بارها و بارها شاهد بودیم که زوج‌ها میگویند؛ میدانیم مشکل کجا است، اما نمی‌توانیم آن را بر  طرف کنیم. در این شرایط حضور شخصی متخصص در کنار خانواده می‌تواند در حل چالش‌های به وجود آمده، موثر باشد.

 

تربیت فرزندان و ارتباط با آن‌ها

تربیت فرزندان اهمیت بسیاری دارد. البته ما توصیه می‌کنیم که مشکلات مربوط به کودکان را با مشاور یا روانشناس کودک و نوجوان در میان بگذارید. اما گاهی اوقات مشکلات کودکان به دلیل برخی چالش‌های خانواده است. در این حالت مشاوره خانواده به ما کمک می‌کند تا استراتژی مناسبی برای تربیت فرزندان انتخاب کنیم.

 

مشاوره طلاق

هیچ روانشناس، مشاور یا روان‌پزشکی حق ندارد چه از نظر قانونی و چه از نظر اخلاقی به مراجع، طلاق را پیشنهاد کند. اما هر چند ناخوشایند، گاهی اوقات رابطه زناشویی به پایان خود می‌رسد و دو طرف باید مسیر جداگانه‌ای را در پیش بگیرند. در این شرایط حتماً توصیه می‌کنیم برای اینکه راحت‌تر این اتفاق رخ دهد با مشاوره خانواده صحبت کنید. فراموش نکنیم که شاید شانسی برای احیای رابطه وجود داشته باشد و مشاور می‌تواند به ما کمک کند تا از این فرصت بهتر استفاده کنیم.

 

سخنی از مدیر کلینیک روانشناسی و مشاوره دانا:

وقتی خانواده­ها در مسائلی مثل عشق یا قدرت با چالش مواجه می­شوند، یک خانواده درمانگر پخته و باسواد است که می­تواند از دیدگاهی دیگر به حل بحران‌ها و چالش‌های خانواده کمک کند. امروزه خانواده‌ها با مسائل جدیدی مانند مهاجرت فرزندان، اعتیاد زودرس کودکان، خیانت، طلاق عاطفی، استفاده بیش از حد از فضای مجازی مواجه هستند. آن‌ها نمی‌دانند تصمیم درست چیست و چگونه از پس این چالش‌ها برآیند. مشاوره خانواده، در این مسیر پر پیچ و خم در کنار شما خواهد بود.

نظرتان را درمورد کارگاه با ما به اشتراک بگذارید