Your browser does not support JavaScript!

تلفن

09196600444

ایمیل

مشاهده ایمیل

ساعت کاری

9 صبح تا 10 شب

احساس تنهایی و عدم اعتماد به دیگران!

احساس تنهایی و عدم اعتماد به دیگران!

احساس تنهایی، همچون افسردگی و اختلال اضطراب موضوعی شایع و فراگیر در آمریکاست که طی دوران بیماری کرونا شدت بیشتری یافته است. بر اساس نظرسنجی صورت گرفته درباره تنهایی در سال 2021 در آمریکا نشان داده شده حدود 36 درصد آمریکایی‌ها صرف نظر از سنشان به‌طور دائم احساس تنهایی می‌کنند یا این‌گونه می‌گویند که همیشه یا تقریباً همیشه احساس تنهایی می‌کنند. یکی از راه‌های خلاص شدن از احساس تنهایی، ارتباط گرفتن با گروه‌ها و افراد جدید است هرچند این کار هم خیلی آسان به نظر نمی‌رسد بخصوص اگر احساس تنهایی با حس عدم اعتماد نسبت به دیگران توأم باشد.

 

چه ارتباطی بین احساس تنهایی و عدم اعتماد به دیگران وجود دارد؟
نتیجه‌ای که بر اساس تحقیقات قبلی به دست آمده این است که، بین احساس تنهایی و عدم اعتماد به دیگران ارتباط مستقیم وجود دارد. مطالعه‌ای در سال 2017 حاکی از این بوده که افراد تنها، بیشتر توجهشان بر روی محرک‌های تهدیدکننده اجتماعی است تا طردشدگی اجتماعی و در این مواقع با یک دید منفی به ارزیابی خود و دیگران می‌پردازند. بر اساس تحقیقات جدید به درک متفاوتی از چگونگی ارتباط بین تنهایی و میزان اعتماد به دیگران خواهیم رسید.

 

آنچه تحقیقات جدید درباره احساس تنهایی و میزان اعتماد به دیگران به ما می‌آموزد
دکتر شیل یکی از نویسندگان مشهور در این زمینه از تحقیقات جدیدش این‌گونه می‌گوید که "ما در بررسی‌های جدید به این نتیجه رسیدیم افرادی که از احساس تنهایی مزمن رنج می‌برند نسبت به دیگران اعتماد کمتری دارند. محققان، 42 نفر از افرادی که دائم احساس تنهایی داشتند اما اختلال جدی روانی در آن‌ها دیده نشده بود را مورد مطالعه قرار دادند. از شرکت‌کنندگان خواستند مجموعه کارهایی که توسط محققان تعیین‌شده بود را انجام دهند که شامل کارهای متنوعی از قبیل گزارشی از شرح حال آن‌ها، بررسی رفتارها، اندازه‌گیری سطح هورمون‌ها و اسکن مغزی بود که از این طریق مورد ارزیابی قرار گرفتند. یکی از کارهای خواسته ‌شده این بود که در یک سرمایه‌گذاری فرضی، مبلغی پول را با یکی از چهره‌هایی که به آن‌ها نشان داده می‌شد به اشتراک بگذارند. آن دسته از شرکت‌کنندگان که احساس تنهایی می‌کردند نسبت به گروه کنترل‌کنندگان پول کمتری را به اشتراک گذاشتند که تعبیر محققان از این رفتار این بود که افراد با احساس تنهایی بیشتر سطح پایین‌تری از اعتمادشان نسبت به بقیه را نشان داده بودند. خانم جانا لیبرز، کارشناس ارشد بیماران روانی دانشگاه بن آلمان در این زمینه می‌نویسد:  سطح پایین‌تر از بی‌اعتمادی در افراد تنها در واکنش‌های اجتماعی می‌تواند در حالات و چهره آن‌ها دیده شود، و این افراد به دلیل عدم اعتماد کافی نسبت به دیگران محرک‌های خنثی را نوعی تهدید تلقی می‌کنند. و همین‌طور طی این عکس‌العمل‌ها، عملکرد مغز آن‌ها هم مورد بررسی قرار گرفت که  از طریق اسکن و ‌ام آر آی مغز،  تغییراتی از فعالیت در نواحی قشر کورتکس، آن ناحیه  از مغز که درگیر پردازش اعتماد است مشاهده شده بود. علاوه بر این آزمایش‌ها کار دیگری که انجام دادند این بود که، زمینه گفتگویی کوتاه با افرادی که احساس تنهایی بیشتری داشتند را فراهم کردند سپس مشاهده کردند حتی تعاملات بین فردی تأثیر زیادی روی آن‌ دسته از افراد که دید مثبت کمتری به زندگی داشتند نداشته است.  نتیجه تحقیقات بیانگر این موضوع بود، آن دسته از افرادیکه به سختی با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند احساس تنهایی بیشتری دارند.


ارتباط بین مغز و شکم
افراد تنها، از این جهت ممکن است به دیگران بی‌اعتماد شده باشند که بخشی از مغز آنان که مسئول پردازش احساسات است دچار اختلال شده باشد. لیبز خاطر نشان می‌شود آن بخش از نواحی مغز که مسئول سیگنال‌های بدن مانند ضربان قلب و حرکات روده است می‌تواند در میزان اعتماد ما به دیگران نقش داشته باشد. از طرفی محققان هنوز مطالعات دقیقی درباره ارتباط بین مغز و شکم پیدا نکردند و نیاز به تحقیقات بیشتری دارند. دکتر جسیکا اندروز هانا، استاد دانشکده روانشناسی دانشگاه آریزونا اظهار داشت:  به نظر می‌رسد افراد با احساس تنهایی بیشتر برای درک میزان قابل اعتماد بودن دیگران دچار مشکل هستند.
 

انواع مختلف دل‌بستگی چه نقشی در میزان اعتماد ما با دیگران دارد؟
شیوه و سبک دل‌بستگی شما بسته به نوع رفتار مراقبان شما در دوران کودکی شکل‌گرفته است. دقیقاً در دورانی از زندگی که ابتدایی‌ترین مسائل درباره اعتماد را برای اولین بار تجربه کرده‌اید. برخی تحقیقات انجام‌شده در سال 2003 حاکی از آن است، افرادیکه تجربه دل‌بستگی‌های ناامن در دوران کودکی‌شان داشتند به‌احتمال‌زیاد در بزرگ‌سالی از سلامت روانی کمتر و رفاه اجتماعی ضعیف‌تری برخوردارند. اندروز هانا، جسیکا آر. عضو هیئت‌علمی موسسه علوم شناختی و روانی افزود، افراد باتجربه‌های دل‌بستگی ناامن در دوران کودکی ممکن است در بزرگ‌سالی رفتارهای اجتنابی و دوری جستن از برقراری ارتباط را از خود نشان دهند و دسته‌ای دیگر ممکن به شکلی اضطرابی و بیش از حد وابسته به دیگران رفتار کنند. این امکان وجود دارد افرادی که سبک دل‌بستگی مضطرب دارند بیشتر مستعد تجربه تنهایی باشند چراکه اغلب اوقات نسبت به بازخورد رفتار دیگران نسبت به خودشان حساس هستند درنتیجه اعتماد کردن برایشان دشوار و درنهایت تنها خواهند ماند. دکتر استفان اسبارا توضیح می‌دهد در اصل تنهایی، نظارت ما بر موقعیت اجتماعی و برخورد احساسی ما با این فرایند نظارت است.

 

روش‌هایی برای ایجاد اعتماد بیشتر نسبت به دیگران
بر اساس مطالعه‌ای که در ماه جولای 2021 صورت گرفت اعتماد بین فردی پایه اساسی روابط اجتماعی مثبت است. هرچه در یک رابطه، احساس امنیت بیشتری داشته باشید می‌توانید انواع دل‌بستگی‌های سالم‌تری را تجربه کنید.

 

نگاه رو به آینده داشتن
اگر مدام احساس تنهایی می‌کنید بخصوص اگر در دوران همه‌گیری بیماری کرونا خیلی در انزوا بودید توجه داشته باشید همواره یک راه برای کمک به شما وجود دارد، با مراجعه به یک متخصص روان‌پزشک متوجه خواهید شد آیا احساس تنهایی شما مرتبط با عدم اعتمادتان به دیگران است یا سبک دل‌بستگی شما این حس را در شما ایجاد کرده است. برای ایجاد روابط اجتماعی، توانایی اعتماد کردن نقش مهمی دارد و شواهدی دال بر این موضوع وجود دارد افرادی که به‌سختی به دیگران اعتماد می‌کنند خیلی بیشتر از بقیه احساس تنهایی می‌کنند.

 

چگونه می‌توان بر احساس تنهایی غلبه کرد
قرار نیست تنهایی شما تا ابد ادامه داشته باشد به این فکر کنید که این احساس فرایندی گذراست و راه‌هایی برای غلبه بر احساس تنهایی وجود دارد. در اینجا به روش‌هایی که می‌توان با آن بر احساس تنهایی غلبه کرد اشاره‌ای خواهیم داشت:
 

اول: به بازبینی مجدد افکار و امید داشتن فکر کنید
همواره نیمه‌پر لیوان را ببینید، سعی کنید از زاویه دید مثبت به مسائل پیرامونتان بنگرید. برای مثال به‌تنهایی تان به‌عنوان یک فرصت در جهت رشد و پرورش خود و افکارتان نگاه کنید. دکتر مگاوی این‌گونه توضیح می‌دهد که انزوای سالم این اجازه را به ما می‌دهد که به خوبی درباره خودمان و جزئیات زندگی تفکر کنیم و آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم، درحالی‌که تنهایی مزمن و مسموم ما را وادار می‌کند بر خلأها و ناتوانی‌هایمان تمرکز داشته باشیم.  شما می‌توانید با تمرین یوگا و ذهن آگاهی هنگام تنهایی به پرورش دید مثبت خود کمک شایانی بکنید.

 

دوم: بیاموزید با خودتان مهربان باشید
مگاوی برای مقابله با احساس تنهایی راه‌هایی از قبیل مراقبه، پیاده‌روی و فعالیت‌های بدنی را توصیه می‌کند. با صبر و شکیبایی و تمرکز بر درونتان سبب شناخت بیشتر از خود و مهربانی کردن را خواهید آموخت که احساس تنهایی‌تان را کاهش می‌دهد و موجب می‌شود نسبت به خودتان احساس بهتری داشته باشید. با گذشت زمان یاد می‌گیرید چگونه از تنهایی‌تان لذت ببرید که درنهایت این حس به ایجاد روابط بهتر به شما کمک می‌کند.

 

سوم: افکار و احساساتتان را روی کاغذ بیاورید
هنگامی که خاطرات خوش را با یادداشت کردن یادآوری می‌کنید سبب ایجاد روحیه شاد و مثبت در خودتان می‌شوید. هنگامی‌که شروع به نوشتن احساسات خود می‌کنید سبب می‌شود آن‌ها را پردازش کرده و از زاویه دید جدیدی آن‌ها را ببینید.
 

چهارم: با دوستان قدیمی‌تان ارتباط بگیرید
ارتباط مجدد با دوستانی که مدت‌ها از آن‌ها بی‌خبر بودید می‌تواند برای از بین بردن احساس تنهایی شما مفید باشد و این ارتباط خاطرات خوب گذشته را به شما یادآور می‌شود که در ایجاد حس مثبت نسبت به خودتان تأثیرگذار است.
 

پنجم: از یک دوست برای پیاده‌روی دعوت کنید
چیزهایی کمی مانند قدم زدن و صحبت کردن هم‌زمان وجود دارد، هرازگاهی دوست یا همسایه‌تان را به پیاده‌روی دونفره دعوت کنید.

 

ششم: با مردم صحبت کنید
اگر جز آن دسته از افرادی هستید که با دیگران به‌راحتی ارتباط می‌گیرید؛

  •    از هر امکانی برای صحبت با دیگران استفاده کنید
  •    هنگام صحبت با دیگران جنبه‌های مثبت آن‌ها را ببینید
  •    بدون ترس از طرد شدن از دیگران دعوت کنید با شما صحبت کنند
  •    از احساس تنهایی خود با دیگران صحبت کنید

 

هفتم: سرپرستی یک حیوان خانگی را به عهده بگیرید
اصلاً فرقی نمی‌کند حیوان خانگی شما سگ، گربه یا حتی خزنده باشد بر اساس نظرسنجی موسسه تحقیقات پیوند انسانی، 80 درصد افراد دارنده حیوان خانگی بر این باورند که کمتر احساس تنهایی دارند.  پیشنهاد می‌شود قبل از قبول مسئولیت سرپرستی حیوان خانگی تمام آنچه برای مراقبت لازم است از قبیل غذا، ملافه، ویزیت دکتر دامپزشک، و زمان و.. را فراهم آورید.
 

هشتم: با عزیزانتان که درگذشته‌اند ارتباط معنوی داشته باشید
اگر احساس می‌کنید غم و اندوهی که برای از دست دادن عزیزانتان دارید سبب افزایش احساس تنهایی شما می‌شود ارتباط گرفتن با خاطرات آن‌ها می‌تواند از احساس تنهایی شما کم کند

  •    خاطرات خوشی که با آن‌ها داشتید را بازگو و یادآوری کنید
  •    به آلبوم عکس‌ها و یادگاری‌های آن‌ها سر بزنید
  •    از خاطرات خودتان با ایشان بنویسید


نهم: از یک فرد متخصص و حرفه‌ای کمک بگیرید
اگر از چندین روش برای از بین بردن احساس تنهایی‌تان استفاده کرده‌اید ولی همچنان این حس در شما وجود دارد شاید بهتر است دنبال شخصی متخصص باشید.
مگاوی خاطر نشان می‌شود اگر نشانه‌های زیر در شما وجود دارد خیلی بهتر است از متخصص روانشناس کمک بگیرید:

  •    بی‌دلیل گریه می‌کنید
  •    نسبت به رفتار خانواده یا همکارانتان بسیار تحریک‌پذیر و حساس شده‌اید
  •    دچار پرخوری یا کم خوری هستید
  •    برای انجام کارهای روزمره از قبیل مسواک زدن و حمام کردن انگیزه‌ای ندارید
  •    احساس خستگی بیش از حد و ماندن در رختخواب تمام روز.

 

نظرتان را درمورد کارگاه با ما به اشتراک بگذارید