Your browser does not support JavaScript!

تلفن

09196600444

ایمیل

مشاهده ایمیل

ساعت کاری

9 صبح تا 10 شب

چگونه برای ديگران، حامی امن احساسی باشیم؟!

5
چگونه برای ديگران، حامی امن احساسی  باشیم؟!

حمایت و پشتیبانی عاطفی یک روش خودخواسته ی کلامی و غیرکلامی برای نشان دادن رفتارهایی مانند مراقبت و محبت به دیگری است. با ارائه حمایت عاطفی به اشخاص دیگر، به آنها اطمینان خاطر، حس پذیرش، تشویق و مراقبت داده می شود و به افراد نشان داده می شود که برای ما ارزشمند و مهم هستند.

شما زمانی که مستقیماً به دیگران؛ ابراز محبت  می کنید یا وقتی به کسی اطمینان می دهید که دوست داشتنی و مهم است، ممکن است به او کمک کنید تا با احساسات ناراحت کننده یا موقعیت های چالش برانگیز کنار بیاید. افراد زیادی از جمله خانواده، افراد مهم، دوستان، همکاران، گروه‌های حمایتی و ... هستند که ممکن است هم حمایت عاطفی به ما ارائه داده و هم نیازمند دریافت آن باشند. 

اگر بخواهیم درخصوص نمونه هایی از حمایت های عاطفی افراد مهم زندگی سخن بگوییم، مانند زمانی است که وقتی خوشحال هستید، می توانید شادی های خود را با دیگران تقسیم کنید یا وقتی غمگین هستید، می توانید شانه ای برای گریه کردن داشته باشید. دریافت این حمایت عاطفی به ما کمک می‌کند تا با مشکلات، استرس، ناامیدی‌ها و دردهای روزمره کنار بیاییم و احساس خوشبختی و توانایی بیشتری در روابط بین فردی و  مقابله با مشکلات زندگی داشته باشیم.

یکی از گزارش های انجمن روانشناسی آمریکا در سال 2022 در خصوص کاهش استرس، نشان می دهد که حمایت عاطفی با کاهش سطوح استرس و افزایش میزان آسودگی خاطر همبستگی دارد.

محققان دریافتند، افرادی که در طول پاندمی کووید-19 بیان کردند که احساس نیاز بیشتری به حمایت عاطفی داشتند و آن را دریافت نکرده اند ، 52 درصد استرس زندگی آنها در مقایسه با افرادی که گزارش دادند از حمایت عاطفی کافی برخوردار بودند، افزایش یافته بود.

 

چگونه از افراد حمایت عاطفی کنیم و حمایت عاطفی چه ویژگی هایی دارد؟

حمایت عاطفی بسته به موقعیت، افراد درگیر و هنجارهای فرهنگی یا اجتماعی می تواند متفاوت به نظر برسد. با این حال، برخی از ویژگی های بارز حمایت عاطفی خوب وجود دارد که در هر موقعیتی اعمال می شود.

 

ویژگی های حمایت عاطفی مؤثر عبارتند از:

 

- محترمانه بودن: با فرد نیازمند با وقار و ملاحظه رفتار کنید.

- بدون قضاوت: به این معنی که فرد "افکار، احساسات یا دیدگاه دیگران" را قضاوت نکند. با ایجاد اطمینان و درک متقابل رفتار کنید.

- پذیرش بدون قید و شرط: به این معنی که فرد نیازی به انجام کاری یا واکنش خاصی برای دریافت حمایت نداشته باشد.

- شخص محور بودن: به این معنی که بر خواسته ها و نیازهای فردی که به دنبال حمایت است تمرکز داشته باشید، نه موضوعات متفرقه.

 

همچنین، حمایت عاطفی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. این مهم است که نه تنها نوع حمایت عاطفی را که می‌توانید ارائه دهید، بدانید، بلکه متوجه باشید که طرف مقابل "چه نوع حمایت عاطفی" را می‌خواهد یا باید دریافت کند. به عنوان مثال، شریک زندگی شما ممکن است با استرس از سر کار به خانه برگردد . در حالی که او دوست دارد همه چیز را در مورد روز پر استرس خود به شما بگوید، شما دوست دارید به جای گوش دادن، حمایت عاطفی خود را با در آغوش گرفتن یا بوسیدن نشان دهید. در این حالت چه کاری باید انجام داد؟

 

از افراد بخواهید آنچه را که در زمان نیاز به حمایت عاطفی نیاز دارند، شفاف بیان کنند.

 

بسیاری از محققان توصیه می کنند از شریک زندگی خود یا دوستان خود بپرسید که چه نوع حمایتی را می خواهند دریافت کنند. به طور مثال، آیا آنها از شما می خواهند که همدلانه به مشکلات آنها گوش دهید؟ برای حل مشکل به آن ها راه حل ارائه دهید؟ یا...؟ 

 

برای حمایت عاطفی موثر، دانستن موارد زیر ضروری است:

 

  • به صحبت های افراد فعالانه گوش دهید:

اختصاص زمانی برای گوش دادن به یکدیگر و به اشتراک گذاشتن افکار ضروری است. با تمرین گوش دادن و به اشتراک گذاری فعال، ارتباطات و اعتماد قوی تری ایجاد می کنیم و طرف مقابل احساس می کند که حمایت بیشتری دریافت کرده است.

 

  • سوال بپرسید:

در مورد آنچه افراد تجربه می کنند کنجکاو باشید و به روشی ملایم سؤال کنید تا طرف مقابل احساس نکند که در حال بازجویی است. پرسیدن از آنها در مورد آنچه که احساس می کنند نیز می تواند برای در نظر گرفتن همه چیز و نامگذاری احساسات آنها مفید باشد.

 

  • به احساسات فرد اعتبار ببخشید:

وقتی شخصی را تأیید می کنید، نشان می دهید که ناراحتی او را شناختید و دیدگاه او را درک می کنید. معمولاً دیدن درک و مراقبت از افراد می تواند بسیار مثبت باشد و به بهبود سریعتر آنها کمک کند.

 

و حالا، کارهایی که "نباید" در انجام حمایت عاطفی انجام داد:


یادگیری نحوه ارائه حمایت عاطفی به زمان نیاز دارد و گاهی اوقات افراد حتی بدون داشتن منظور خاصی، پاسخ های غیر مفیدی ارائه می دهند. برخی از مواردی که باید سعی کنید از آنها اجتناب کنید عبارتند از:

 

- گفتن اینکه چگونه احساس کند: احساسات، بخشی از تجربه انسان هستند. شنیدن صحبت های شخصی در مورد اینکه چقدر احساساتش طاقت فرسا است می تواند ترسناک باشد، از اینکه به کسی بگویید سعی کند طرز فکر خود را تغییر دهد یا "مثبت فکر کن" خودداری کنید، زیرا این باعث بی اعتباری احساسات او می شود.


- به حداقل رساندن مشکل: افراد چیزهای مختلف را استرس زا یا دشوار می دانند. از این که به کسی بگویید مشکل او آنقدرها هم بد نیست یا دیگران بدتر از آن هستند، خودداری کنید. این ممکن است باعث شود آنها احساس گناه کنند.


- گفتن "من می دانم چه احساسی داری": این ممکن است درست باشد، اما سعی کنید قبل از شنیدن صحبت های شخص، این فرض را انجام ندهید. ادعای درک، قبل از به دست آوردن درک واقعی از دیدگاه منحصر به فرد افراد ممکن است باعث شود آنها احساس نادیده گرفتن و  درک کمتری داشته باشند.


- عجله در گفتگو: اگر زمان کافی برای حمایت عاطفی وجود ندارد، در گفتگو عجله نکنید. این می تواند باعث شود فرد احساس بی اهمیتی کند. 


- تمرکز بر نیازهای خود: افرادی که در پریشانی هستند معمولاً توانایی و تمایل به حالات احساسی دیگران را ندارند، بنابراین صحبت در مورد اینکه چگونه احساسات آنها بر دیگران تأثیر می گذارد مفید نیست. این فقط ممکن است باعث شود آنها احساس گناه کنند. سعی کنید در طول مکالمه بر نیازهای آنها تمرکز کنید نه نیازهای خودتان.


- نشان دادن دلخوری: گاهی اوقات افراد پریشانی احساسی را، به عنوان یک مشکل یا یک شکست شخصیتی در نظر می گیرند. به عنوان مثال، والدین ممکن است این احساس را نسبت به کودک داشته باشند. عصبانی شدن، گفتن به کسی که "از این حالت خارج شو" و واکنش های مشابه احتمالاً باعث بدتر شدن ناراحتی می شود.

 

نحوه درخواست حمایت عاطفی چگونه باشد؟


درخواست حمایت می‌تواند گام دشواری باشد، اما مرحله‌ای مهم است. افرادی که به کمک نیاز دارند می توانند موارد زیر را برای درخواست حمایت؛ امتحان کنند:

 

  • انتخاب فرد مناسب: برخی افراد در ارائه پشتیبانی با تجربه تر از دیگران هستند. این لزوما به این معنی نیست که آنها بیشتر اهمیت می دهند،بلکه ممکن است فقط تمرین بیشتری در این مورد داشته و موفق تر بوده اند. سعی کنید فردی را انتخاب کنید که این مهارت را داشته باشد و از کسانی که در گذشته مفید نبوده اند دوری کنید.

 

  • درخواست شفاف حمایت: این مورد ممکن است کمی سخت باشد، اما می‌تواند باعث کاهش ارتباط نادرست شود و به فرد کمک کند تا سریع‌تر فرد مناسب حمایت گر را پیدا کند. به طرف مقابل بگویید چه کمکی می تواند انجام دهد. به عنوان مثال: «آیا برای صحبت کردن وقت داری؟ من به کسی نیاز دارم که به من گوش کند.»

 

  • برقراری ارتباط واضح: اگر شخصی چیزهایی را اشتباه متوجه شده یا می گوید که مفید نیستند، به آرامی به او اطلاع دهید. به عنوان مثال، "می‌دانم که می‌خواهید با مشاوره دادن به من کمک کنید، اما من فقط می‌خواهم همین الان در حل مسئله مرا راهنمایی کنید."

 

بیایید درخصوص راهبردهای حمایت عاطفی، جمع بندی کنیم: 


حمایت عاطفی راهی برای نشان دادن مراقبت و شفقت است. اما لازم به ذکر است که نمی تواند جایگزین روان درمانی یا درمان پزشکی شود، اما تفاوت قابل توجهی در بهزیستی ایجاد می کند.

گوش دادن فعال، تایید عاطفی، و ارائه اطمینان خاطر همگی نمونه هایی از حمایت عاطفی هستند، اما یک فرد باید رویکرد خود را برای هر فرد و شرایط منحصر به فرد تنظیم کند.

افرادی که بخواهند از نظر عاطفی دیگران را حمایت کنند، باید نیازها و احساسات فرد مقابل را هم در آن موقعیت شناسایی کرده باشند...

نظرتان را درمورد کارگاه با ما به اشتراک بگذارید