Your browser does not support JavaScript!

تلفن

09196600444

ایمیل

مشاهده ایمیل

ساعت کاری

9 صبح تا 10 شب

نکات کلیدی در مورد ازدواج از دیدگاه روانشناسی ازدواج و خانواده – بخش دوم

نکات کلیدی در مورد ازدواج از دیدگاه روانشناسی ازدواج و خانواده – بخش دوم

در ادامه مقاله گذشته به بررسی نکات و موارد کلیدی می‌پردازم که می‌تواند به حفظ و تداوم ازدواج کمک کند. این مجموعه مقالات بر پایه نظرات روانشناسان ازدواج و خانواده تهیه‌شده. هدف از نگارش این مجموعه مقالات این است، که به افراد کمک کنیم تا تجربه زندگی مشترکی، سرشار از لذت و کامیابی رقم بزنند. این نکات ممکن است برای شما تکراری باشد، اما توجه به همین نکات تکراری، تغییر مهمی ایجاد می‌کند. امیدوارم این مطالب برای شما دوستان عزیز مفید و کاربردی باشد.

 

نکات طلایی ازدواج:
ما باید درک کنیم که هیچ چیز بالاتر از رابطه زناشویی و ازدواج وجود ندارد و برای بهبود آن همه تلاش خود را انجام دهیم. ازدواج مانند درختی است که اگر به آن نرسید خشک می‌شود. هر کدام از طرفین در رابطه وظایفی دارند که باید به آن توجه کنند، بنابراین دنبال سهم خود در رابطه باشید و به اشتباهات طرف مقابل توجه نکنید. 

 

پانزدهم. جمله را با لغت "تو" شروع نکنید.
در عوض حرفتان با "من" آغاز کنید و سپس در مورد احساس و افکارتان حرف بزنید. انجام این کار دشوار است زیرا ما همواره احساسات و افکار بسیاری را مخفی می‌کنیم. باید تلاش کنیم احساسات اصلی خود مانند غم، خشم، اندوه، ترس، شرم و شادی را با همسرمان در میان بگذاریم. صحبت صادقانه و شفاف در مورد احساسات به ایجاد مهربانی و همدلی در رابطه کمک می‌کند. شفافیت همیشه مانند کارت دعوت عمل می‌کند. همسرتان نیز مشتاق می‌شود تا به شیوه‌ای شفاف به شما بپیوندد. او نیز شروع به صحبت در مورد احساساتش خواهد کرد و باید با قلبتان به او گوش کنید.

 

شانزدهم. از همسرتان قدردانی کنید.
یکی از مهم‌ترین مسائلی که همیشه در ازدواج گم می‌شود، قدردانی از زحمات، فداکاری و تلاشی است که طرفین برای رابطه انجام می‌دهند. گفتن جمله ساده‌ای مانند؛ "ممنونم از اینکه در کنار من هستی"، تأثیر بسیار شگرفی در رابطه خواهد داشت. قدر حضور همدیگر را بدانید. قدردانی و احترام بخش جدایی ناپذیری از عشق هستند. 

 

هفدهم. انتقاد و سرزنش را رها کنید.
بجای سرزنش و ایراد گرفتن از همسرتان، تمرکز خود را متوجه شایستگی و کارهای خوب و ارزشمند او کنید. انتقاد دائمی از یکدیگر به دلیل چیزهایی که در کنترل ما نیست، نمی‌تواند مشکلی را حل کند. 

 

هجدهم. قرارهای شام عاشقانه فراموش نشود.
چرا عده‌ای فکر می‌کنند که قرار شام در یک رستوران زیبا فقط برای دوران نامزدی و پیش از ازدواج است؟ باید این برنامه را بعد از ازدواج نیز انجام دهید و از همراهی همسرتان لذت ببرید. البته قرار نیست که همیشه همه چیز لوکس و گران قیمت باشد، فقط باید خودتان را آماده یک شب خاص کنید.

 

نوزدهم. به ازدواج عشق بورزید اما اول مراقب خودتان باشید
یکی از مهم‌ترین دلایل بر هم خوردن ازدواج و جدایی این است که یکی از طرفین دچار مشکلات روانی نظیر افسردگی می‌شود. بسیار مهم است که فرد در شرابط این چنینی حتماً برای بهبود خود تلاش کند و انرژی بگذارد، شما در اولین قدم باید مراقب خودتان باشید. ما نیاز داریم به مسائل درونی خود مانند ترس یا اضطراب بپردازیم. در این شرایط حتماً توصیه می‌کنم که در جلسات درمانی فردی شرکت کنید تا اجازه ندهید نیروهای ناخودآگاه بر رابطه شما تأثیر بگذارند.

 

بیستم. فراموش نکنید که رفتار همسر شما، انعکاس دهنده شخصیت واقعی شما است
بنابراین سرچشمه هر چیزی که در رفتار او شما را آزار می‌دهد را باید در درون خود پیدا کنید. اگر می‌خواهید همسرتان رفتاری بالغانه و محترمانه‌تری با شما داشته باشید، حتماً باید از نظر شخصیتی رشد کنید. 

 

بیست و یکم. تفریح به هیچ عنوان نباید فراموش شود
بخشی از ازدواج یعنی انجام تفریحات دو نفره که هر دو شما از آن لذت می‌برید. بنابراین حتماً زمانی را در طول هفته، به برنامه‌های تفریحی اختصاص دهید و اجازه ندهید چیزی جای آن را بگیرید.  

 

بیست و دوم. قبل از اینکه عصبانی شوید یا تقصیر را گردن کسی بیندازید، نظر همسرتان را بپرسید.
گاهی اوقات سوءتفاهم سبب می‌شود که ما بدون دلیل عصبانی شویم. بیان نظر یا دیدگاه همسرتان می‌تواند در کنترل این موضوع بسیار کمک کنند باشد. از او بخواهد نظر خود را بدون قضاوت در مورد اتفاقی که افتاده بیان کند.

 

بیست و سوم. لیستی از سه رویداد شادی‌آور دوران ازدواج خود تهیه کنید
لحظات زیبا باید ماندگار شوند. حتماً شما هم لحظات بسیاری در زندگی زناشویی خود داشتید، اما چند دقیقه جایی بنشینید و سه لحظه زیبا ازدواج خود را به یاد آورید و روی کاغذ بنویسید. نتیجه شما را شگفت‌زده خواهد کرد. 

 

بیست و چهارم. حداقل پنج بار در طول روز به همسرتان نوازش بدهید
این نوازش می‌تواند کلامی یا فیزیکی باشد. مثلاً به او بگویید چقدر زیبا یا خوش تیپ شده و یا او را در آغوش بگیرید. ازدواج باید سرشار از نوازش و توجه به یکدیگر باشد.

 

بیست و پنجم. همسر شما هم اتاقی‌تان نیست
متأسفانه گاهی اوقات، بعد از گذشت چند سال از ازدواج، می‌بینیم که زن و شوهر به صورتی با هم زندگی می‌کنند که انگار هم اتاق یا هم خانه یکدیگر هستند. رابطه و احساس همیشه باید بین شما زنده بماند. تلاش کنید تا جایی که امکان دارد با هم دیگر وقت بگذرانید، مثلاً با هم به تئاتر بروید و یا در مراسم خانوادگی شرکت کنید. اجازه ندهید که بودن در کنار یکدیگر برایتان عادی شود.

 

بیست و ششم. تصویر روشنی از آینده با یکدیگر ترسیم کنید
زن و شوهر باید بدانند که ازدواج به کدام سمت می‌رود، اما تعیین مسیر و هدف گذاری را باید با یکدیگر انجام دهند. آینده از آن شما است، به شرطی که امروز برای آن برنامه‌ریزی کنید. اهداف شما به دو بخش فردی و رابطه‌ای تقسیم می‌شود و این دو بخش نباید برای دیگری مزاحمتی ایجاد کنند. 

 

بیست و هفتم. به احساسات یکدیگر توجه کنید
خب می‌رسیم سراغ یکی از مهم‌ترین موارد هر رابطه خصوصاً رابطه عاطفی، توجه و درک احساسات یکدیگر. زن و شوهر باید بتوانند در مورد احساساتشان صحبت کنند. نکته مهم در مورد این موضوع این است که ما تا زمانی که نتوانیم احساسات خودمان را درک کنیم، امکان ندارد بتوانیم متوجه احساسات دیگران بشویم، حتی اگر خودشان به ما بگویند. بنابراین اگر شما فردی هستید که احساسات خود را نمی‌شناسید و یا در بیان آن‌ها دچار مشکل هستید، بهتر است برای حل این مشکل تلاش کنید. زمانی که همسرتان در مورد احساسات خود مثلاً اندوه با شما صحبت می‌کند، تلاش کنید خود را جای او قرار بدهید و احساسش را تجربه کنید. سپس تجربه خود را در غالب کلمات بیان کنید تا او متوجه بشود که شما معنای حرف‌های او را متوجه شده‌اید.

 

بیست و هشتم. به یکدیگر اتکا کنید.
زمانی که زندگی سخت می‌شود و با چالشی مواجه می‌شود، چه کمکی می‌تواند بالاتر از این وجود داشته باشد که بفهمید، در این دنیا تنها نیستید. همسر شما در کنارتان خواهد بود و به شما کمک می‌کند تا از بحران عبور کنید. این یعنی اتحادی عمیق و گسست ناپذیر. ازدواج باید بر اساس رابطه‌ای این چنینی شکل بگیرد زیرا دوران خوشی همیشه به پایان خواهد رسید و چالش در مسیر شما خودی نشان خواهد داد. دو نفر باید بتوانند با اتکا بر یکدیگر از این چالش و بحران عبور کنند تا دوباره زندگی روی خوشش را به آن‌ها نشان دهد. 

 

بیست و نهم. آیا احساس می‌کنید عشق اولیه از بین رفته؟
قدم اول؛ روی کاغذ 10 ویژگی همسرتان که از همان ابتدا بسیار دوست داشتید را بنویسید و سپس برایش بخوانید. قدم دوم؛ 10 کاری جالب و خوشایندی که با هم انجام داده‌اید را انتخاب کنید و روی کاغذ بنویسید. این موضوع به شما نشان خواهد داد که احساستان هنوز از بین نرفته و شما فقط باید آن را بیدار کنید.

 

سی‌ام. هرکسی حق دارد که بعضی روزها حالش بد باشد
همه ما این حق را داریم اما اینکه در هنگام تجربه حال بد چه کاری انجام می‌دهیم، بسیار مهم است. شما باید مراقب باشید که حال بد خود را به همسرتان منتقل نکنید. مثلاً می‌توانید به او بگویید که امروز بی‌حوصله هستید و بهتر است فردا بیشتر با هم صحبت کنید. با اطلاع او کمی فاصله بگیرید. ما دنبال بروز چالش‌های غیر ضروری نیستیم.

 

سی و یکم. قدرت ازدواج در اعتماد است
شما باید در مورد هر چیزی به همسرتان اعتماد داشته باشید. به شما توصیه نمی‌کنیم که چگونه باید این اعتماد ایجاد شود زیرا این موضوع به مقالات و گفتمان دیگری مربوط است، اما رابطه‌ای که با اعتماد شکنند به جلو می‌رود، هر لحظه ممکن است با بحرانی بزرگ مواجه شود.

 

سی و دوم. هیچ چیز در رابطه زناشویی مهم‌تر از رابطه بین زوج نیست.
زمانی که مواردی دیگری در زندگی مانند کودکان یا شغل و یا دستاوردهای شخصی مهم‌تر از خود رابطه زناشویی می‌شود، باید انتظار دردسر را داشته باشیم. همیشه رابطه باید در اولویت اول باشد. منظور، چیزی است که بین شما و همسرتان جریان دارد. این احساس نباید در پوشش مسائل دیگر، کمرنگ شود.

 

سی و سوم. همیشه به یاد داشته باشید؛ زندگی هنوز هم ادامه دارد
و در نهایت آخرین نکته آموزشی برای شما عزیزان، زندگی هنوز هم ادامه دارد و ما می‌توانیم باز هم چیز شگفت‌انگیزی در کنار هم تجربه کنیم. ازدواج یعنی آغاز یک ماجراجویی که ممکن است سال‌ها طول بکشد، بنابراین خود را آماده سفری طولانی کنید و اجازه ندهید مشکلات امروز، فردای شما را به مخاطره بیندازد. 

 

حسان صادقی
 

نظرتان را درمورد کارگاه با ما به اشتراک بگذارید