Your browser does not support JavaScript!

تلفن

09196600444

ایمیل

مشاهده ایمیل

ساعت کاری

9 صبح تا 10 شب

عشق بین مادر و دختر

عشق بین مادر و دختر

رابطه مادر و دختر مانند هیچ رابطه دیگری نیست. اما گاهی اوقات، زندگی می‌تواند این پیوند را هم تحت‌فشار قرار دهد. روابط انسانی می‌تواند پیچیده باشد و گاهی اوقات اتفاقاتی رخ می‌دهد که افراد را از هم دور می‌کند. پیوند مادر و دختر نیز از این قاعده مستثنا نیست. گاهی اوقات، تفاوت‌ها ممکن است این رابطه را به خطر بیندازد، بنابراین باید با تلاش از آن مراقبت کنیم. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی بالا و پایین‌های این رابطه، و نحوه صمیمی و عمیق‌تر شدن ارتباط بپردازیم. لطفاً مطالب زیر را با دقت بخوانید. یادمان باشد که پیوند بین مادر و دختر سرشار از عشق است، اما گاهی برای تجربه عشق باید تلاش کرد.

 

پنج نکته برای مادران که دخترانشان را به آن‌ها نزدیک‌تر می‌کند
به عنوان یک مادر، اگر ارتباط با دخترتان سبب ناراحتی شما می‌شود، راه‌هایی وجود دارد که بتوانید بر روی رابطه خود با دخترتان کار کنید و فضاها را طوری آماده سازید تا دخترتان از نزدیک شدن به شما و ارتباط گرفتن با شما احساس راحتی بیشتری کند.

 

روشن فکر بودن
کیت فیش، زوج درمانگر و متخصص سلامت خانواده، به اعضا خانواده یادآوری می‌کند، که شنیده شدن و پذیرفته شدن ما از سوی طرف مقابل یکی از بزرگ‌ترین نیازهای ما در روابط است.
"وقتی دخترتان با شما صحبت می‌کند و شروع به درد دل کردن می‌کند، تا آنجا که ممکن است با ذهنی باز و بدون قضاوت به او گوش دهید. از او سؤال بپرسید و اجازه دهید تجربه‌هایش را با به اشتراک بگذارد، حتی اگر پاسخ سؤالتان را می‌دانید بازهم اجازه دهید برایتان حرف بزند. "

 

هوای دخترتان را داشته باشید
تا جایی که می‌توانید طرف دخترتان را بگیرید.
"افراد زیادی در جهان وجود دارند که می‌توانند در بحث‌ها با مخالفت کردن مشاجره راه بیندازند. کیت فیش می‌گوید: چیزی که ما بیش از مخالفت کردن به آن احتیاج داریم این است که کسی تجربیات ما را تأیید کند و به ما احساس حمایت کردن بدهد.


مهارت گوش دادن فعال و مؤثر را در خود تقویت کنید

گوش دادن فعال، شامل توجه ویژه به محتوا و احساساتی است که دخترتان هنگام صحبت کردن بیان می‌کند. منظور این است که به طرف مقابل نشان دهید هنگام گوش دادن حواستان کاملاً جمع است و او را درک می‌کنید.
فیش می‌گوید: "به او نشان دهید که شما در حال گوش دادن و متمرکز بر او هستید، گاهی صحبت‌های او را تکرار کنید یا سؤال بپرسید که دقت شما نسبت به صحبت‌های او را  برساند. "

 

اجازه دهید به شما چیزی یاد بدهد
فیش می‌گوید، در حالی که نقش یک مادر می‌تواند درباره راهنمایی و آموزش باشد ، اما با بزرگ شدن دخترتان، مهم است که به او اجازه دهید او هم دانش خود را با شما به اشتراک بگذارد و شما هم از او چیزی بیاموزید.
او می‌گوید: "برای یادگیری چیزهای جدید از دخترتان آماده باشید تا به او یادآوری کنید که شما باهم در یک رابطه دو طرفه قرار دارید هر دو طرف به هم یاد می‌دهید و از هم می‌آموزید.  نه اینکه فقط شما قرار است به او چیزی بیاموزید".

 

فضایی بدهید که او هم آزادی عمل داشته باشد
برقراری ارتباط عاطفی نیازمند قطع ارتباط مقطعی است. فیش می‌گوید اگر می‌خواهید هیچ وقتی را جدا از هم نگذرانید، ممکن است نتوانید قدردان لحظاتی باشید که با هم  هستید.
بسته به رابطه شما، چند روز یا چند هفته فاصله گرفتن از هم می‌تواند منجر به ارتباط گرفتن بهتر و صمیمی بین شما شود.

 

پنج روش برای مادران که می‌خواهند با دختر بزرگ‌سال خود ارتباط صمیمی بگیرند
مادر شما ممکن است بخشی از هویت شما باشد، خواه در طول زندگی‌تان رابطه‌ای نزدیک داشتید یا شاید دور بوده‌اید. اگر تصمیم گرفته‌اید که روی رابطه خود کار کنید، چند راه وجود دارد که می‌توانید از طریق آن، ارتباط مجدد ایجاد کنید.

 

قدردان نقش او در زندگی‌تان باشید
نقش مادرتان را در زندگی و اینکه چگونه در راه تربیت شما کمک کرده است بشناسید و قدردانی کنید.
این شامل موضوعات ضروری مانند تهیه غذا و سرپناه و درس‌هایی است که او به شما آموخته است و برای بزرگ کردن شما وقت گذاشته است. مادر شما ممکن است بخواهد درباره همه این چیزهایی که برای شما دوست داشتنی و گرامی است از زمان شما به‌عنوان تعریف و تمجید بشنود.

 

از او قدردانی کنید
فیش تمرین و ابراز قدردانی از سنت‌ها و ارزش‌هایی را که از مادر خودآموخته‌اید را پیشنهاد می‌کند.
می‌توانید به‌طور شفاهی به مادر خود بگویید، برایش یادداشت بگذارید یا با هدیه دادن از زحمات او قدردانی کنید.

 

بگذارید مادر شما همچنان بر شما تأثیر بگذارد و از او بیاموزید
به مادر خود نشان دهید که هنوز از اطلاعات و دانش او در شرایط و موقعیت‌هایی که با آن روبرو هستید قدردانی می‌کنید و برایتان راه گشا است، می‌تواند به او کمک کند این احساس را داشته باشد که هنوز در زندگی شما مفید است و به او نیاز دارید.
به عنوان مثال، زمانی که برای مشاوره درباره انتخاب شغل، وضعیت زندگی، رابطه والدین و فرزندان خود از او کمک می‌خواهید باعث می‌شود او احساس ارزشمندی کند.

 

بگذارید او  هم  بخشی از خانواده شما باشد
در حالی که برای مادر شما سخت است که ببیند فقط بر خانواده و فرزند خود تمرکز دارید، از اینکه اجازه دهید بخشی از زندگی شما و فرزندانتان باشد، می‌تواند به نزدیک شدن شما به همدیگر کمک شایانی کند.
این ممکن است چیزی بزرگ‌تر از دعوت او به معاشرت کردن باشد. همچنین می‌توانید او را در تصمیم گیری‌های خانوادگی، تعطیلات و جشن‌های مهم شرکت دهید و شریک بدانید.

 

زمانی را به این موضوع اختصاص دهید که همراه مادرتان برخی رسم و رسومات را اجرا کنید
در حالی که زندگی شما به عنوان یک بزرگ‌سال می‌تواند بسیار پر مشغله باشد، اما برنامه ریزی کردن برای اینکه با مادرتان هم وقت بگذرانید گام مهمی برای نزدیک شدن شما است.
گزینه‌های ارزان قیمت که می‌توانید برای با هم بودن در نظر بگیرید. ممکن است این وقت گذاشتن صرف شام با او باشد، پیک نیک رفتن، پیاده روی با هم، یا کمک به او در انجام کارهای دیگر.

 

سه نکته مهم برای مادران که به بهبود رابطه با دخترانشان کمک می‌کند

شرم را کنار بگذارید
جینا موفا، روان درمانگر ساکن شهر نیویورک، می‌گوید که یادگیری رها کردن شرم ناشی از  چالش‌های پیچیده در روابط می‌تواند به بهبود روابط شما کمک کند.
جامعه، ما را با تبلیغات و فیلم‌هایی که مادران و دختران را به عنوان بهترین دوستان نشان می‌دهند بمباران می‌کند ، همین موضوع می‌تواند منجر به شرمساری و سردرگمی کسانی شود که برای بهبود روابط مادر و دختری خود و تلاش برای نزدیکی بیشتر در برابر واقعیت در حال جدال هستند. "
فقط خود شما هستید که جزئیات و  موقعیت‌های خاص رابطه خود را می‌دانید. آنچه شما تجربه کرده‌اید و احساس کرده‌اید اعتبار دارند. اگر می‌خواهید خود و رابطه‌تان را بهبود بخشید، ممکن است ایده خوبی باشد به جای آنچه در گذشته اتفاق افتاده است، بر آنچه در آینده است تمرکز کنید.

 

سنت شکنی کنید
برخی از زنان ممکن است برای ارتباط گرفتن با نسل‌های مختلفی غیر از نسل خودشان از اجبار برای رعایت سنت استفاده کنند. جینا موفا می‌گوید درک نیازها، ترس‌ها ، آسیب‌ها و خواسته‌های ناگفته شما می‌تواند به ایجاد الگوهای سالم و گفتگوی مسالمت آمیز کمک کند. 
موفا می‌گوید: "ما باید مراقب باشیم که با فرافکنی (فرافکنی یعنی انگشت اتهام به سوی دیگران گرفتن) ارتباط برقرار نکنیم، زیرا این شیوه ارتباط سبب می‌شود نکته اصلی را فراموش کنیم و فرافکنی امکان ایجاد ارتباط عمیق را از بین می‌برد. "

 

یادتان باشد شما  هم زمانی هم سن دخترتان  بوده‌اید
فیش پیشنهاد می‌کند خودتان را جای دخترتان قرار دهید هنگامی‌که قرار است برای ساعت به خانه آمدنش به او بگویید اجازه دارد تا چه ساعتی بیرون از خانه باشد.
"به یاد داشته باشید که دخترتان، درست مانند شما که هم سن او بودید، نیاز دارد  تجربه‌ها و روابط شخصی‌اش را داشته باشد و خودش برای روابطش تصمیم بگیرد. این بیان کننده این نیست که شما اشتباه کرده‌اید، بلکه نشانه این است که اگر دخترتان "آمادگی مستقل شدن و ترک کردن خانه را دارد" اتفاقاً کارتان را درست انجام داده‌اید. "

 

سه نکته مهم برای دختران که به بهبود رابطه با مادرانشان کمک می‌کند

بدانید که به اندازه کافی خوب هستید
اگر مادری رفتار محبت آمیز و گرم نداشته باشد یا رفتارهای منفی و انتقادی از خودش نشان دهد، دختر ممکن است به دنبال راه‌هایی برای برقراری ارتباط باشد که احساس خیلی خوبی با آن‌ها نداشته باشد.
موفا می‌گوید: "در این باره ، لازم است دختر به نحوی مورد تائید قرار گیرد تا بتواند به اندازه کافی شایسته روابط سالم در زندگی خود باشد. "
ممکن است مفید باشد اگر به خاطر داشته باشید که شما با روابط خود - حتی رابطه با مادرتان - تعریف نشده‌اید.

 

نیازهای مادرتان را جدی بگیرید
به مادر خود لطف کنید و بپذیرید که حتی مادران هم گاهی نیازها و محدودیت‌های خاص خودشان را دارند.
به گفته فیش، مادر شما هم ممکن است تجربیات دردناک خاص خودش را داشته باشد که نیاز است برای رهایی از آن‌ها به او کمک کرد.
ممکن است ایده خوبی باشد که به خاطر بسپاریم هر کس با توجه به توانایی‌های موجود، سعی دارد بهترین کاری که از دستش بر می‌آید را انجام دهد.

 

از سرزنش کردن خودداری کنید
گاهی ممکن است تمایل داشته باشید مادر خود را به خاطر مشکلات موجود در رابطه‌تان سرزنش کنید. در مواقع دیگر، ممکن است حتی خودتان را سرزنش کنید. اما اگر یاد بگیرید که چگونه بدون سرزنش کردن، احساسان و نیازهای همدیگر را درک کنید، بسیار کمک کننده است و می‌تواند به ارتباط صادقانه‌تری بین شما و مادرتان منجر شود.
موفا می‌گوید: " بنابراین، امکان برآوردن این نیازها با ایجاد ارتباط مؤثر تقویت خواهد شد".

 

پنج فعالیتی که مادران و دختران باید برای تقویت پیوند بین خودشان انجام دهند
اگر هریک از شما اولین قدم را برای ارتباط گرفتن مجدد برداشته است، این فعالیت‌ها ممکن است به کاهش تنش در اولین بار که با هم هستید کمک کند.
•    یک خاطره یا سنت مورد علاقه را با هم بازسازی و یادآوری کنید، در یک بعد از ظهر با هم چای بنوشید، تهیه دستور غذا برای خانواده یا اینکه موهای همدیگر را درست کنید.
•    میل و نیازی را که هرکدام از شما برای رابطه با همدیگر دارید را به اشتراک بگذارید و هرکدام به‌نوبه خود بدون هیچ قضاوتی درباره پاسخ دیگری صحبت کنید.
•    چند دقیقه وقت بگذارید و درباره چند موضوع مشترک که دارید با هم صحبت کنید یا بنویسید و بر اساس آن برای هم نظراتتان را بیان کنید. به عنوان مثال، اگر هر دو کارهای دستی و هنری را دوست      دارید، می‌توانید با کمک هم  لحاف بدوزید یا اگر از ورزش لذت می‌برید با هم بروید بیرون و ورزش کنید، یا حتی ممکن است بخواهید با هم یک بازی انجام دهید.
•    سناریویی  ایجاد کنید که در آن شما با هم در یک گروه باشید و از مهارت‌هایی به این شیوه "من و شما با هم در یک طرف و بقیه مقابل ما، نه هر دو در برابر یکدیگر" استفاده کنید. این می‌تواند یک          بازی مانند شطرنج با تخته باشد که شما دو نفر یک طرف بازی و بقیه اعضا خانواده طرف دیگر باشند.
•    هر دو شما به‌طور داوطلب در یک کمپین محلی یا سازمان کوچکی که مشتاق کمک هستید عضو شوید. 


هشت سؤال برای داشتن یک گفتگوی هدفمند
سؤالات زیر می‌تواند به شما در درک عمیق‌تر همدیگر کمک کند. می‌توانید یک بعدازظهر را در جایی مانند پارک یا خانه باهم به گفتگو بنشینید:
•    مهم‌ترین لحظه زندگی‌ات کی بوده است؟
•    در کودکی چه ترس‌هایی داشتید که هنوز همراهتان است؟
•    مادر/دختر بودن من تا به حال چگونه بوده است؟
•    درباره من واقعاً  چه چیزهایی ارزش قدردانی دارد؟
•    به نظر شما مهم‌ترین چیزی که من  از شما باید بدانم چیست؟
•    بیشترین آرزوی شما در این رابطه چیست؟
•    در این رابطه بیشتر از چه چیزی می‌ترسید؟
•    اگر بتوانید یک چیز را در زندگی خود تغییر دهید، آن چه چیزی است؟
این نوع سؤالات بی پرده و شفاف به هر یک اجازه می‌دهد تا با یکدیگر انسانی، صادق و بی‌پرده  باشید. موفا می‌گوید: قوانین باید طوری تنظیم شوند که بازخورد منفی در این گفتگو وجود نداشته باشد ، زیرا زمان آن است که هرکدام با دیگری کاملاً صادق و روراست باشد.

 

چه زمانی باید از متخصصان کمک گرفت
بنا بر اظهارات فیش: اگر گفتگویی که بین شما صورت گرفت همراه با داد و بیداد و ناسازگاری بود، ممکن است حاکی از این باشد که زمان آن فرا رسیده  برای حل مشکل به یک متخصص سلامت روان مراجعه کنید.
موفا خاطرنشان می‌شود در صورتی که آسیب، از دست دادن یا سوءاستفاده در خانواده رخ داده باشد، یا مادران و دختران با شرایط روانی ناسالمی زندگی می‌کنند، درمان می‌تواند به بهبود رابطه مادر دختر کمک کند.
موفا می‌گوید: "صرف نظر از دلیل، زمان آن فرا رسیده است که هر دو، مادر و دختر مایل به برقراری ارتباط صمیمی با همدیگر باشند ، اما به سادگی، در احترام گذاشتن به هم و کنترل هیجانات خود در مقابل هم مشکل داشته باشند که با کمک یک متخصص و شیوه‌های پیشنهادی این مشکل را حل می‌کنند."
 

نظرتان را درمورد کارگاه با ما به اشتراک بگذارید