Your browser does not support JavaScript!

تلفن

09196600444

ایمیل

مشاهده ایمیل

ساعت کاری

9 صبح تا 10 شب

درمان فردی

3.3333333333333335
درمان فردی

درمان فردی یکی از مهم‌ترین خدمات هر کلینیک روانشناسی و مشاوره به شمار می‌رود. درمان فردی برای کسانی مناسب است که از یک یا چند اختلال روانی رنج می‌برند و این اختلالات به شکل محسوسی بر روی زندگی آن‌ها تأثیر گذاشته. وظیفه روان‌درمانگران در این شرایط کمک به مراجع برای عبور از حال بد است. البته نباید فراموش کنیم که اهداف درمانی با همکاری مراجع و درمانگر مشخص می‌شوند و دو طرف تلاش می‌کنند با ایجاد اتحاد درمانی به اهداف تعیین شده برسند. کلینیک روانشناسی دانا، با حضور متخصصان برجسته سلامت روان، از سال‌ها پیش در حوزه درمان فردی فعال بوده است. دانا در درمان مراجعینی که به دلیل اختلالات مختلف، در زندگی رنج‌های زیادی را تحمل کرده‌اند، سابقه درخشانی دارد. خوشبختانه فعالیت‌های کلینیک سبب شده که این مرکز روانشناسی به عنوان یکی از بهترین‌ها در منطقه غرب و شمال غرب تهران شناخته شود.

 

درمان فردی چیست

در قدم اول باید با مفهوم درمان فردی بیشتر آشنا شویم. درمان فردی فرآیندی است که به مراجعین کمک می‌کند تا بتوانند در شرایط سخت کارکرد روزانه خود را حفظ کنند. تصور کنید که اضطراب شما بسیار بالا رفته یا احساس اندوه شدیدی می‌کنید، طبیعی است که در این شرایط انتظار داشته باشیم که کارکردهای فردی تا حدود زیادی کاهش پیدا کند. البته این موضوع در کوتاه مدت اشکالی ندارد اما زمانی که طولانی می‌شود باید برایش کاری انجام داد. درمان فردی به این مراجعین کمک می‌کند تا دوباره فعال شوند و به تکالیف روزانه خود بپردازند. در قدم بعدی، هدف درمان این است که فرد خود را از شر الگوهای تکراری خلاص کند. الگوهای تکراری یا عادات ناکارآمد انسان، در واقع ابزاری است قدرتمند، برای زنده نگه داشتن حال بد. این مرحله از درمان، فرآیند سخت و دشوار به شمار می‌رود که در نهایت با دستاوردی ارزشمند همراه خواهد بود.

 

چه کسانی نیازمند درمان فردی هستند

متأسفانه آمار اختلالات روانی در کشور ما در حال گسترش است. افسردگی لحظه به لحظه افزایش پیدا می‌کند. ما نباید به حال بد عادت کنیم. همان طور که برای درمان بیماری‌های جسمی اقدام می‌کنیم، درمان اختلالات روانی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. شاید جالب باشد بدانید که بسیاری از مشکلات جسمی مانند مشکلات گوارشی، سردرد، ریزش مو، بی‌خوابی، پرخوری و سرد شدن دست و پا، ممکن است به دلیل اختلالات روانی باشد. ما در مجموعه مقالاتی در سایت دانا در مورد اختلالات افسردگی اضطرابی و اختلالات شخصیتی صحبت کرده‌ایم. با مطالعه این مقالات می‌توانید بهتر از مسائل روانی خود آگاه شوید. اما به صورت کلی فردی که یک یا چند مورد از مشکلات لیست زیر در او وجود دارد باید به روانشناس یا روان‌پزشک مراجعه کند. البته میزان و شدت این اختلالات مهم است. اگر اختلالات روانی به شکلی محسوس زندگی و ارتباطات شما را تحت تأثیر خود قرار داده باید هر چه سریع‌تر به روانشناس بالینی یا روان‌پزشک مراجعه کنید.

  • اختلالات افسردگی
  • اختلالات اضطرابی
  • اختلالات شخصیتی
  • اختلالات سایکوتیک (مانند دوقطبی)
  • وجود احساسات ناخوشایند مانند اندوه یا شرم
  • طولانی شدن سوگواری (سوگواری به دلیل از دست دادن کسی که دوستش داشته‌اید)
  • مشکلات بسیار جدی در روابط عاطفی (مثلاً گیر افتادن چند باره در رابطه عاطفی با فردی آزار گر یا کسی که اصلاً توجهی به احساسات شما ندارد)
  • مشکلات بسیار جدی در محیط کار (مثلاً در تمام فضای شغلی با همکاران خود دچار مشکل می‌شوم)
  • تجربه رویدادهای تروماتیک در گذشته (مثلاً آزار و اذیت جنسی یا جسمی)

 

البته این لیست می‌تواند ادامه داشته باشد اما به صورت کلی اگر فکر می‌کنید که از نظر روانی شرایط مساعدی ندارید و این موضوع بر روی زندگی شما تأثیر می‌گذارید، حتماً به متخصص سلامت روان مراجعه کنید.

 

چه کسانی صلاحیت درمان فردی را دارند

روانشناسی گرایش‌های متفاوتی دارد. هر  کدام از این گرایش‌ها حوزه تخصصی خاص خود را دارند. درمان فردی در حوزه روانشناسی بالینی قرار می‌گیرد. روانشناس بالینی فردی است که در حوزه درمان اختلالات روانی که در بخش قبل به آن‌ها اشاره شد، آموزش دیده است. در کنار روانشناسان بالینی، روانکاوان نیز صلاحیت درمان فردی را دارا می‌باشند. اگر فرد نیاز به دارو درمانی داشته باشد، مراجعه به روان‌پزشک باید اولویت اول او به شمار برود. اما به صورت کلی متخصص سلامت روان باید برای درمان مراجعین خود، از یک رویکرد درمانی استفاده کند. رویکردهای مهم درمانی عبارت‌اند از:

  • روان‌درمانی متمرکز بر هیجان (EFT)
  • روان‌درمانی پویشی کوتاه مدت و فشرده (ISTDP)
  • روان‌درمانی شناختی رفتاری (CBT)
  • رفتاردرمانی
  • روانکاوی سنتی

 

سخنی از مدیر کلینیک روانشناسی و مشاوره دانا:

به گمان من درمان فردی یا روان­درمانی برای هر کسی که در جستجوی عمیق خودش و معنای زندگی است، از نان شب واجب­تر است. من  با 22 سال سابقه­ی روان­شناسی و روان­درمانگری، همواره در جستجوی خود بوده­ام و در این جستجو بیشتر وقت‌ها از حضور یک درمانگر بهره برده­ام.

نظرتان را درمورد کارگاه با ما به اشتراک بگذارید