Your browser does not support JavaScript!

تلفن

09196600444

ایمیل

مشاهده ایمیل

ساعت کاری

9 صبح تا 10 شب

کدام تیپ های شخصیتی با استرس‌ها بهتر مقابله می‌کنند؟

5
کدام تیپ های شخصیتی با استرس‌ها بهتر مقابله می‌کنند؟

به گزارش از Psychology Today, واکنش ها به استرس بسته به ویژگی های فردی بسیار متفاوت است. یک متاآنالیز اخیر نشان داده است که سطح استرس پایین‌تر با 5 ویژگی شخصیتی مرتبط است.

 

ویژگی‌های شخصیتی متفاوت، مانند برون‌گرایی و گشودگی به تجربیات، ممکن است در برابر استرس از عوامل محافظت کننده باشد. علاوه بر این، تکنیک های موثر مدیریت استرس صرف نظر از نوع شخصیت می تواند مفید باشد.

 

چرا مردم واکنش های متفاوتی نسبت به رویدادهای استرس زا دارند؟ مطالعات اخیر سرنخ هایی را در این خصوص ارائه کرده است. لوو و همکارانش درسال ۲۰۲۳، تیم‌های تحقیقاتی، رابطه بین شخصیت و میزان استرس را مورد بررسی قرار دادند و نتایج حاصل از 250 مطالعه را برای یافتن سازگارترین نتایج ترکیب کردند.

 

افرادی که سطوح بالاتری از پنج ویژگی شخصیتی زیر را که به “Big 5” معروف است، داشتند، استرس کمتری را حتی زمانی که در معرض تجربیات استرس زا قرار گرفتند گزارش دادند.

 

بیایید 5 ویژگی شخصیتی مطرح شده را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم:

 

۱. برون گرایی:

 

افرادی که امتیاز بالاتری در برون گرایی دارند، تمایل دارند که تعاملات اجتماعی را ارزشمندتر بدانند و در فعالیت های اجتماعی بیشتری شرکت کنند.

 

محققان این مطالعه پیشنهاد کردند که افراد برونگرا از «حمایت اجتماعی» بیشتری برخوردار هستند که می تواند تجارب استرس زا را مهار کند. محققان همچنین خاطرنشان کردند که افرادی که برون گرایی بالایی دارند بیشتر روی «جنبه های مثبت» استرس تمرکز می کنند. برای مثال، شخصی که در حال جابجایی است، ممکن است به رستوران‌ها و مغازه‌های خوب در محله جدید خود بیشتر توجه کند تا به مشکلاتی که در این جابجایی وجود دارد.

 

۲. ثبات عاطفی:

 

جای تعجب نیست که کسانی که تمایل به «سطوح پایین تری از احساسات منفی» مانند تجربه ی اضطراب، خشم، تغییرات هیجانی و… دارند استرس کمتری را تجربه می کنند.

 

برعکس، کسانی که در "روان رنجورخویی" (که یکی از ویژگی های شخصیتی 5 عامل بزرگ است) بالاتر هستند، احتمال بیشتری دارد که سطح استرس بالایی را گزارش کنند. لو و همکارانش پیشنهاد کردند که استرس کمتر،هم از ادراک شخصی و هم از تجربیات عینی ناشی می شود. کسانی که از ثبات عاطفی بالایی برخوردار هستند، موقعیت‌ها را کمتر استرس‌زا می‌بینند و همچنین کمتر در موقعیت‌های استرس‌زا قرار می‌گیرند.

 

همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد سیستم عصبی سمپاتیک (به اصطلاح پاسخ «جنگ یا گریز») در میان افرادی که ثبات عاطفی بالایی دارند کمتر واکنش نشان می‌دهد.

 

۳. وظیفه شناسی:

 

کسانی که وظیفه شناس هستند تمایل دارند از قبل برنامه ریزی کنند، که می تواند با جلوگیری از ایجاد موقعیت های چالش زا، استرس را به حداقل برساند. این ویژگی در افراد باعث می‌شود احتمالاً از خطر کردن اجتناب کنند و از سلامتی خود نیز مراقبت می کنند، که عاملی برای دور کردن استرس از خود می‌شود.

 

۴. گشوده به تجربه بودن:

 

افرادی که سطح بالایی از گشوده بودن را دارند، کنجکاو و خلاق هستند و نسبت به طیف وسیعی از تجربیات متمایل هستند. آن‌ها همچنین موقعیت‌های جدید را در مقایسه با موقعیت‌هایی که سطح گشودگی کمتری دارند، کمتر استرس‌زا گزارش کنند و سیستم عصبی‌شان ممکن است نسبت به استرس واکنش پایین تری نشان دهد.

 

۵. توافق پذیری:

 

کنار آمدن با افراد انعطاف پذیر، و یا توافق پذیر از این جهت آسان است که استرس های بین فردی را به حداقل می رسانند و فرصت هایی برای ارتباطات اجتماعی قوی ایجاد می کنند. در نتیجه، آنها شرایط استرس زای کمتری را تجربه می کنند و در صورت مواجهه با عوامل استرس زا به واسطه ی ویژگی شخصیتی‌شان نیز از حمایت بیشتری برخوردار می شوند.

 

مدیریت موثر استرس 

 

خوشبختانه تکنیک های مفیدی برای مدیریت استرس، صرف نظر از نوع شخصیت وجود دارد.

 

بهترین رویکردهای آزمایش شده عبارتند از :

 

۱. تمرین‌های ذهن آگاهی

۲. آرام سازی پیشرونده عضلانی

۳. نفس های عمیق و آهسته

۴. فعالیت های مثبت سرگرم کننده

۵. مدیریت منابع استرس‌زا

۶. تفکیک وظایف

۷. مراقبت از بدن.

 

بیایید باهم جمع بندی کنیم:

ویژگی های شخصیتی افراد می تواند شرایط را برای مقابله کردن با استرس های زندگی را کاهش دهد. شناخت ویژگی های نام برده شده نیازمند سنجش حرفه ای داشته و با کمک شناخت این ویژگی ها امی توان مهارت های مدیریت استرس را نیز استفاده کرد. برخی از ویژگی هایی که کمک کننده به مدیریت بحران و کاهش سطح اضطراب فرد هستند شامل برون گرایی، گشودگی به تجربیات جدید، ثبات عاطفی داشتن و مدیریت عواطف و هیجانات می شوند.

 

نظرتان را درمورد کارگاه با ما به اشتراک بگذارید