Your browser does not support JavaScript!

تلفن

09196600444

ایمیل

مشاهده ایمیل

ساعت کاری

9 صبح تا 10 شب

چگونه با خودمان رابطه‌ای سالم داشته باشیم و اصلاً چه اهمیتی دارد؟!

چگونه با خودمان رابطه‌ای سالم داشته باشیم و اصلاً چه اهمیتی دارد؟!

داشتن رابطۀ سالم با خودتان می‌تواند سلامتی روان، ارتباطات و حتی بهره‌وری کاری‌تان را افزایش بدهد. هنگامی که با خودتان در رابطه‌ای سالم باشید، نقاط قوت و فرصت‌هایتان را با آغوش باز پذیرا می‌شوید. برای کسی که هستید و برای آنچه تجربه کرده‌اید ارزش قائل می‌شوید. و البته به‌خوبی از سلامتی جسمانی، روانی و اجتماعی‌تان مراقبت می‌کنید.

 

4 راه برای ساختن رابطه‌ای سالم با خودمان
اگر هنوز رابطه‌ای قوی با خودتان نداشته باشید یا اینکه بخواهید بهبودش بدهید، آن وقت چه؟ در ادامۀ این مقاله با 4 روشی آشنا می‌شوید که می‌توانند یاری‌تان کنند با خودتان بهتر کنار بیایید و ارتباط برقرار کنید.

 

1- سعی کنید گفتگوی درونی سالمی ترتیب بدهید
«گفتگوی درونی» شما همان شکلی است که شما در طول روز در ذهنتان با خودتان حرف می‌زنید. گفتگوی درونی سالم یا مثبت موجب ایجاد اعتمادبه‌نفس می‌شود و کمکتان می‌کند با اضطراب و افسردگی مقابله کنید. برعکس، گفتگوی درونی ناسالم ممکن است احساس شرم را افزایش دهد یا منفی‌اندیشی را تقویت کند.
برای پرورش گفتگوی درونی سالم حواستان باشد و ببینید که در طول شبانه‌روز با خودتان چطور حرف می‌زنید. آیا مهربان هستید؟ آیا بر چیزهایی تمرکز می‌کنید که به مشکل می‌خورند یا بر چیزهایی که به‌خوبی پیش می‌روند؟ در مرحلۀ بعد سعی کنید به قدردانی و سپاسگزاری بیندیشید. تمرکز کردن بر آنچه در زندگی‌تان سر جای خودش است می‌تواند کمکتان کند به تمرین قدردانی کلی و سراسری بپردازید. 
طبیعی است که هرازگاهی افکار منفی یا نگرانی‌هایی سر برآورند. شاید این روش مفید باشد که به دنبال شواهدی بگردید که افکار منفی‌تان را نقض می‌کنند.

 

2- نقاط قوت و فرصت‌هایتان را شناسایی کنید
ارزش دادن به توانایی‌ها و نقاط قوتتان می‌تواند یاری‌تان کند که اعتمادبه‌نفس پیدا کنید. پذیرفتن این نکته که شما هم فرصت‌های رشد دارید می‌تواند کمکان کند که با خودتان مهربان و بخشنده باشید.
نوشتن فهرستی از توانایی‌هایتان را امتحان کنید. اگر برایتان چالش‌برانگیز است، می‌توانید از دوستان صمیمی و حمایتگر خود یا اعضای خانواده‌تان بپرسید در وجود شما چه نقاط قوتی می‌بینند. استاد، مربی زندگی یا متخصص سلامت روان نیز می‌تواند کمکتان کند ویژگی‌های منحصربه‌فردتان را پیدا کنید و دریابید که چگونه می‌توانید مهارت‌های بیشتری کسب کنید. 

 

3- وقت گذراندن با خودتان شاید مفید باشد
داشتن وقتی برای خودتان می‌تواند کمک کند فضایی برای خودارزیابی و کار درونی خلق کنید. می‌توانید تمرکز کنید و این موارد را در وجودتان شناسایی کنید:
•    ارزش‌های بنیادین
•    علاقه‌مندی‌ها و بی‌علاقگی‌ها
•    چالش‌های فعلی
•    اهداف زندگی
وقت‌گذرانی با خود ممکن است برای هر فرد با دیگری متفاوت باشد. ممکن است شما بخواهید یک ساعتی استراحت کنید و قهوه‌ای بنوشید، حمامی طولانی بروید یا قدم بزنید. شاید تصمیم بگیرید بدون همراهی دوستتان بروید تماشای یک مسابقۀ ورزشی. ممکن است پادکست موردعلاقه‌تان را پخش کنید و شروع کنید به تمیزکاری خانه.

 

4- اهمیت دادن به نیازهایتان را امتحان کنید
دوست داشتن خودتان امری ضروری است برای اینکه رابطه‌ای سالم با خودتان و دیگران داشته باشید. شاید بخواهید این روند را با پرداختن به خودمراقبتی آغاز کنید.
اهمیت دادن به خود شکل‌های مختلفی دارد، مثلاً: 
•    خوردن غذای سالم و مغذی
•    انجام کمی فعالیت جسمانی
•    بهبود بهداشت خواب
•    شرکت در یک دورۀ آموزشی یا پیدا کردن شغل جدید
•    وقت گذراندن با آنهایی که دوستشان دارید
•    یادداشت‌نویسی روزانه
•    تمرین تکنیک‌های ریلکس کردن
•    دریافت حمایت حرفه‌ای

 

چه زمانی باید دنبال حمایت گرفتن برویم
اگر ساختن رابطه‌ای عاشقانه با خودتان برایتان دشوار است یا اگر شرایط نامساعدی را تجربه کرده‌اید که ممکن است به التیام احتیاج داشته باشد، حتماً به کمک گرفتن از متخصص سلامت روان فکر کنید. روان‌درمانگر همچنین می‌تواند یاری‌تان کند مهارت‌های تاب‌آوری کسب کنید و راه‌هایی بیابید برای قدردانی، خودآگاهی و شفقت با خود.

 

4 دلیل برای اهمیت رابطه‌مان با خودمان
نحوۀ رفتار شما با خودتان ممکن است به‌نوعی نشان‌دهندۀ فکرها و اقدام‌های بعدی‌تان در زندگی باشد. به‌هرحال وقتی در عشق به خودتان سرمایه‌گذاری کنید، فواید مهمی کسب خواهید کرد.

 

1- روابط بهتر با دیگران
شکلی که شما خودتان را می‌بینید و با خودتان رفتار می‌کنید بر شکل ارتباطتان با دیگران تأثیر می‌گذارد. کسانی که خودشان را دوست دارند و برای خودشان اهمیت قائل می‌شوند احتمال بیشتری دارد که دوستان و خانواده‌شان را هم دوست داشته باشند و برایشان اهمیت قائل شوند.
آدم‌هایی که نسبت به اشتباه‌های خودشان شفقت دارند احتمالاً شفقت نسبت به دیگران نیز برایشان ساده‌تر است. دانستن اینکه چگونه باید با شما رفتار شود باعث می‌شود کمتر در رابطۀ ناسالم باقی بمانید یا ویژگی‌های وابسته به دیگران پیدا کنید.

 

2- سلامتی روان بیشتر
یکی از پژوهش‌ها نشان می‌دهد که رابطۀ مثبت با خود پیوند دارد با سلامتی روان قوی‌تر. برای مثال، پژوهشگرانی که دانش‌آموزان 15 تا 21 ساله را بررسی کرده‌اند، دریافته‌اند که اعتمادبه‌نفس بالا و سلامت روان قوی دوشادوش یکدیگر حرکت می‌کنند.
پژوهش دیگری که بر دانشجویان دانشگاه انجام شد به نتایج مشابهی دست یافت. شرکت‌کنندگانی که اضطراب یا افسردگی را تجربه کرده بودند یا احساس «خارج از کنترل» بودن را گزارش می‌کردند، از طریق تمرکز بر افزایش اعتمادبه‌نفس و عزت نفس توانستند سلامت روان خود را نیز بهبود ببخشند.

 

3- بهره‌وری بیشتر
دوست داشتن و پذیرفتن خود همچنین می‌تواند بر سطوح بهره‌وری نیز تأثیر مثبت بگذارد. به عنوان مثال، پژوهشی که در سال 2018 منتشر شد آشکار کرد دانشجویانی که اعتمادبه‌نفس قوی‌تری دارند، بازدهی و بهره‌وری آکادمیک بهتری هم دارند.
عواطف مثبت می‌توانند انرژی شما را افزایش دهند. به‌علاوه، شناسایی کردن آنچه در انجام دادنش خوب هستید، از طریق خودآگاهی، می‌تواند کمکتان کند روندهای مؤثرتری برای به سرانجام رساندن امور در پیش بگیرید. هنگامی که فرصت‌های رشد خودتان را درک کنید، می‌توانید راه‌های غلبه بر آنها را هم بیابید و اجازه ندهید سد راه شما در محل کارتان بشوند.

 

4- توانایی بهتر حل مسئله
گاهی اوقات به نظرتان می‌رسد دارید زیر بار مشکلات و تهدیدها له می‌شوید، چون در دلتان باور دارید که نمی‌توانید از پس آنها بربیایید. اگر نقاط قوت خود را نشناسید یا به خودتان در انجام دادن کارهای سخت اعتماد نکنید، بیشتر احتمال دارد که وقتی به مشکلی برمی‌خورید وحشت‌زده بشوید.
هنگامی که رابطۀ سالمی با خودتان داشته باشید، احتمالش بیشتر می‌شود که بفهمید چقدر ظرفیت دارید و درک کنید که در زمان‌های دشوار چطور باید مراقب خودتان باشید. ممکن است این حس در شما به وجود بیاید که قادرید بر موانع و چالش‌ها پیروز شوید.

 

بیایید جمع‌بندی کنیم
داشتن رابطه‌ای سالم با خودتان می‌تواند کمکتان کند با چالش‌های زندگی و مسائل سلامت روان بهتر کنار بیایید. همچنین ارتباطات اجتماعی و بهره‌وری کاری‌تان را نیز بهبود می‌بخشد. تمرین گفتگوی درونی، یافتن نقاط قوت خودتان، وقت‌گذرانی با خودتان برای کار دورنی و نهایتاً تمرین‌های خودمراقبتی می‌توانند یاری‌تان کنند رابطه‌تان را با خودتان بهتر کنید. 
 

نظرتان را درمورد کارگاه با ما به اشتراک بگذارید