Your browser does not support JavaScript!

تلفن

09196600444

ایمیل

مشاهده ایمیل

ساعت کاری

9 صبح تا 10 شب

مجرد، متاهل یا تنها؛ چرا مردان و زنان اینقدر در رابطه عاطفی با هم متفاوت هستند

مجرد، متاهل  یا تنها؛ چرا مردان و زنان اینقدر  در رابطه عاطفی با هم متفاوت هستند

در این مقاله می‌خواهیم در دو بخش به بررسی تفاوت‌های زنان و مردان در رابطه عاطفی (ازدواج) بپردازیم. در بخش اول به تفاوت‌های زنان و مردان مجرد، متأهل یا تنها می‌پردازیم و در بخش دوم تفاوت‌های جنسیتی در دوران تجرد و تأهل را مورد بررسی قرار می‌دهیم. رابطه عاطفی همیشه به عنوان یکی از مهم‌ترین سطوح از روابط انسانی شناخته می‌شود. اما ما واقعاً در مورد رابطه عاطفی و نحوه واکنش زنان و مردان چه میدانیم؟ هدف از نگارش این مقاله، توجه به تفاوت‌های جنسیتی است. ما باید با محدودیت‌های خود بیشتر آشنا شویم. این مقاله به ما کمک می‌کند تا ویژگی‌های جنسیتی را در رابطه عاطفی بهتر درک کنیم.
سؤالات بسیار اساسی در مورد چگونگی تفاوت زن و مرد در مسیر زندگی وجود دارد. ما می‌خواهیم بیشتر در مورد ساختار روانی و تجربیات آن‌ها بدانیم. در این بخش به 9 موضوع کلیدی در مورد این تفاوت‌ها می‌پردازیم. پاسخ‌هایی که می‌خوانید، نتیجه تحقیقات متخصصان سلامت روان در طول 10 سال گذشته است.

  • همیشه مجرد
  • مجرد خوشحال
  • زندگی تنها
  • تنهای امن و شادمانه
  • ازدواج
  • طلاق
  • ازدواج مجدد
  • بیوه
  • فاصله

 

بخش اول؛
شماره یک؛ همیشه مجرد

تحقیقات به ما نشان می‌دهد که تا سن 64 سالگی، مردان بیشتری را می‌توانید از خانم‌ها پیدا کنید که هیچ‌وقت ازدواج نکردهاند. البته این آمار فقط مربوط به پیری نیست بلکه در ایالات متحده در حدود دوران جوانی یا میانه آن، باز هم تعداد مردان ازدواج نکرده از زنان بیشتر است. اما اعداد از سن 65 سالگی به بعد زیر و رو می‌شود و آمار زنان ازدواج نکرده افزایش پیدا می‌کند. بین سنین 65 تا 74، تعداد زنانی که هیچ وقت ازدواج نکردهاند از مردان بیشتر است. 

 

شماره دو: مجرد خوشحال
این نکته بسیار جالب است و البته تا حدودی با نگرش فرهنگ ایرانی تفاوت دارد. بررسی‌های محققان آلمانی به ما نشان می‌دهد که زنان دوران تجرد را بیش از مردان دوست دارند. این موضوع ممکن است برای آقایان ایرانی کمی عجیب و غریب به نظر برسد.

 

شماره سه؛ زندگی تنها
شاهد هستیم که در میان جوانان، مردان تمایل بیشتری به تنها زندگی کردن دارند. تحقیقات از 113 کشور در پنج قاره مختلف بیانگر تمایل بیشتر مردان جوان در سنین 25 تا 29 سالگی به تنها زندگی کردن است. در میان‌سالی، فاصله حتی افزایش پیدا می‌کند. این تحقیق نشان می‌دهد که در سنین 50 تا 54، هنوز هم مردان بیشتری تنها زندگی می‌کنند، اما دیگر خبری از آن اختلاف چشمگیر نیست. و در نهایت در سنین 75 تا 79 این زنان هستند که گوی سبقت را در تنها زندگی کردن از مردان می‌ربایند.

 

شماره چهارم؛ تنهای امن و شادمانه
همان طور که قبلاً اشاره کردیم، زنان تنهایی را بیشتر از مردان دوست دارند. آن‌ها بیش از آقایان در تنهایی وقت می‌گذرانند. همچنین زمان بیشتری را به علائق و سرگرمی‌های خود اختصاص می‌دهند. مردان فقط به یک شرط می‌توانند در دوران تنهایی، جایگاه امن‌تری نسبتاً به زنان داشته باشند و آن امنیت مالی است. اگرچه امنیت مالی امروزه در بسیاری از جوامع دیگر زن و مرد ندارد اما بهر حال در برخی کشورها درآمد آقایان و فضای شغلی آن‌ها پیشرفته‌تر از خانم‌ها است. به صورت کلی، مردان مسن کمتر از زنان مسن دچار مشکل فقر می‌شوند.

 

شماره پنجم؛ ازدواج
در آمریکا، و به صورت کلی در دنیا، مردان در سن بالاتری نسبت به زنان برای اولین بار ازدواج می‌کنند. اگرچه، این تفاوت با گذر زمان کاهش پیدا می‌کند. به عنوان مثال، در سال 1900، مردان در هنگام ازدواج به طور میانگین چهار سال از زنان مسن‌تر بودند. یک قرن بعد. این عدد به 1.7 سال رسید. 

 

شماره ششم؛ طلاق
تحقیقاتی که در بالا به آن‌ها اشاره شد به ما نشان می‌دهد که به صورت کلی، زن‌ها 70% بیش از آقایان در خواست طلاق می‌دهند. این در حال کاهش است اما باز هم آمار زنان بالاتر است. 

 

شماره هفت: ازدواج مجدد
به صورت کلی ازدواج مجدد یک بازی مردانه است. آمار آقایان در این مورد بیش از دو برابر خانم‌ها است. 

 

شماره هشت: بیوه
تحقیق بزرگی که در 49 کشور جهان برگزار شده نشان می‌دهد که درگذشت همسر، کم و بیش بر روی هم زنان و هم مردان تأثیر منفی می‌گذارد. البته خانم‌ها توانایی بیشتری برای سازگاری دارند. 

 

شماره نه؛ فاصله
خانم‌ها تمایل بیشتری برای فاصله گرفتن موقتی دارند. این تمایل در آقایان کمتر دیده می‌شود.

 

بخش دوم؛
در این بخش می‌خواهیم به این سؤال پاسخ دهیم؛ آیا تجرد در زنان و تأهل برای مردان، تأثیرگذاری بیشتری در موفقیت آن‌ها در زندگی دارد؟
موضوع تفاوت‌های جنسیتی در رابطه عاطفی و ازدواج بیش از پنجاه سال است که برای روانشناسان جذاب و مورد بحث است. 
در سال 1972، جسی برنارد (Jessie Bernard) جامعه شناس، با بیان اینکه ازدواج برای خانم‌ها و آقایان تجربه متفاوتی از رابطه عاطفی است، جنجال بزرگی به پا کرد. در حال حاضر در سال 2020 ما به حرف جسی برنارد را تأیید می‌کنیم و می‌توانیم با قاطعیت بگوییم که زنان در تجرد و مردان در تأهل بیش‌ترین موفقیت و دستاورد را در زندگی دارند. 
البته بک روایت متفاوت نیز وجود دارد و به ما یاد آور می‌شود ازدواج می‌تواند برای هر فردی مفید باشد تا زمانی که ارتباط عمیق و صمیمانه در رابطه عاطفی برقرار باشد، نتیجه آن، شادمانی و سلامت بیشتر فردی خواهد بود. 
از زمانی که برنارد کتاب خود را منتشر کرد ، هزاران مطالعه ، در مورد ازدواج انجام شده است. برای اینکه به طور قطعی بدانیم که تحقیقات واقعاً در مورد تفاوت‌های جنسی چه می‌گوید ، ما نیاز به دیدن متاآنالیز داریم؛  آماری که نتایج مطالعات مربوطه، که تاکنون انجام شده ، را ترکیب می‌کند. چنین بررسی به روز شده‌ای وجود ندارد و حتی اگر وجود داشته باشد، مشکلاتی نیز به همراه خواهد داشت، زیرا بسیاری از مطالعات ناقص هستند.
آنچه در اینجا می‌خواهیم به شما نشان دهیم، فقط نمونه‌ای از تحقیقاتی است که مهم‌تر به نظر می‌رسند. فراموش نکنیم که نتایج تحقیقات همیشه یک تصویر کلی را به ما نشان می‌دهد و قرار نیست بابا این نتایج بتوانیم تجربه تک تک انسان‌ها را حدس بزنیم. نتایج این تحقیقات جنبه پیشنهادی دارد و نباید آن‌ها را به عنوان نتیجه قطعی در نظر بگیرید.

زنان و ازدواج؛ آن قدر که فکر می‌کنید به آن علاقه ندارند
اولین تحقیق جالبی که در این بخش می‌توانیم به آن اشاره کنیم، به ما نشان می‌دهد که طلاق گرفتن واقعاً می‌تواند برای سلامتی شما ضرر داشته باشد! این تحقیق به ما نشان می‌دهد که زنان یا مردانی که مجرد مانده‌اند یا طلاق نگرفته‌اند عمر طولانی‌تری از  کسانی که طلاق می‌گیرند و دوباره ازدواج می‌کنند دارند. جالب است بدانید که این تحقیق یکی از طولانی‌ترین تحقیقاتی است که در حوزه ازدواج و رابطه عاطفی انجام شده و از سال 1912 تا کنون ادامه دارد. تداوم، اهمیت زیادی دارد، نه وضعیت تأهل شما. 
بررسی 18 تحقیق تیم‏های تخصصی در حوزه‌های مختلف، به ما نشان می‌دهد که هم آقایان و هم خانم‌ها، به مرور زمان از ازدواج و رابطه عاطفی که در آن هستند ناراضی‌تر می‌شوند. اما نکته جالب این است، که نارضایتی در زنان، سریع‌تر شکل می‌گیرد. 
اما به نظر شما، خانم‌ها بیشتر سراغ درخواست طلاق می‌روند یا آقایان؟ تحقیقات در اروپا، استرالیا، و ایالات متحده نشان دهنده پاسخ این سؤال را به ما می‌دهد؛ خانم‌ها. جالب است بدانید که امروزه بیش از 70% درخواست ابتدایی طلاق در آمریکا، توسط خانم‌ها به جریان می‌افتد. 
متأسفانه گاهی اوقات در رابطه زناشویی شاهد مرگ یکی از زوجین هستیم. طبیعی است که این مسئله ضربه وحشتناکی برای رابطه عاطفی به شمار می‌رود. اما بررسی‌ها به ما نشان داده که خانم‌ها سریع‌تر از آقایان می‌توانند خود را با شرایط به وجود آمده سازگار کنند. 
خانم‌ها تمایل کمتری برای ازدواج مجدد، بعد از پایان زندگی زناشویی (به هر دلیلی) دارند. نرخ تلاش برای ازدواج مجدد، در میان آقایان دو برابر بیشتر از خانم‌ها است. 

 

زندگی مجردی؛ خانم‌ها عملکرد بهتری از آقایان دارند
به صورت کلی، تحقیقات در این حوزه به ما نشان می‌دهند که خانم‌ها در دوران تجرد خود، عملکرد بهتری نسبت به آقایان دارند. 
یکی از افسانه‌هایی که در مورد ازدواج وجود دارد این است که زوج متأهل، شبکه ارتباطی قویی‌تری دارند و ارتباطات بیشتری. اما تقریباً تمامی تحقیقات به ما نشان می‌دهد که این موضوع در مورد افراد مجرد بسیار قویی‌تر از متأهلین است و آن‌ها دوستان بیشتری و ارتباطات عمیق‌تری را دارا می‌باشند. کسی که ازدواج می‌کند و وارد رابطه عاطفی می‌شود، تا حدودی منزوی‌تر خواهد شد.
مطالعات اخیر در ایالات متحده در میان سالمندان نشان می‌دهد که زنان، در حوزه‌های مختلف، در تنهایی دستاورد بیشتری از مردان دارند در حالی که مردان در رابطه، عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهند. مثلاً، زنان در تنهایی توجه بسیاری را معطوف سرگرمی و تفریحات و رشد و پیشرفت خود می‌کنند، در حالی که آقایان زمانی که در رابطه هستند، بیشتر از زمان تنهایی، سراغ این مسائل می‌روند. 
جالب است بدانید که در مواجه با این سؤال؛ که آیا از تنهایی خود لذت می‌برید؟ خانم‌ها بیش از آقایان به شما پاسخ مثبت خواهند داد. 
اما به صورت کلی فراموش نکنیم، که فارغ از تمامی این تحقیقات، یک مسئله امر مهمی به شمار می‌رود و آن این است که ازدواج، در حالت کلی، به رشد فردی و روانی انسان کمک می‌کند. ازدواج باید برای ما یک انتخاب باشد نه یک اجبار، زیرا مسئولیت‌های سنگینی همراه خود دارد و ما فقط زمانی می‌توانیم با این چالش‌ها مواجه شویم، که انتخاب کرده باشیم. ازدواج و رابطه عاطفی یک نیاز انسانی به شمار می‌رود. قرار نیست این نیاز را در درون خود سرکوب کنیم.

منبع: Psychology Today
 

نظرتان را درمورد کارگاه با ما به اشتراک بگذارید